29 July 2008

[_shopping with angah_]





ari2 balik pi kbmall, shopping kasut and bag..hihihi
wa kuar ngan angah jah, best
tp yg xpuas ati nye balik2 kasut tu bleh kat cia..huhuhu
tp tkpe ahh dah muat2 dgn dier
pastu wa kuar n ayah plak another day tuh beli kasut lain...

27 July 2008

[_da smpi Umah da_]

smpi pagi kelmarin, dlm pukul 6 pg cam tu, skali join ngan ayah ahh, ayah pun balik same gak..balik2 terus pi shopg barang2 dgn angah kat kbmall.. dah terbeli dah sume yg pntg, skrg nk beli brg org pesan lak, tudung..............

25 July 2008

[_i'm going Home_]

a week at utp, i really miss my mum..huhuhu
i'm going home today at 7.00pm, but departure from medan gopeng at 10.30 pm, if i'm not mistaken lar...hihihi, maybe i'll arrive at kelantan around 6.30 am.
i cant wait to go home, i want 2 c adek iman, ummi told me dat he was in da hospital a few days ago. hope his much more ok today...
bcoz i want 2 go home 2day, i already finish my 1st esemen for dis week, bravo2!!..hihi
ohh, forget to say. actually i'm already know my result for last sem, alhamdullilah i manage to get dean list for da first time in my life, thank you allah for dis gift, hehehe....
nothing 2 say more, syaz already come back from a few days at langkawi island wit her bf..she give a chocolate bar, arigato syaz chan...

20 July 2008

[_Here i am back to utp_]


pagi td smpi kat ipoh dalam kul 4.30 am coz smalm bertolak dr KB kul 9.30, pastu dr ipoh amek teksi ke utp smpi kul 5 lbh dah rehat cket sekejap kat surau, opps silap luar surau sbb pak cik jaga tu xnak bkk surau, kate nye kul 5.45am br bleh bkk. ape la pakcik ni xleh nk consider lsg dah ade org bkk jela xssh ape2 pun..hish...

da things is now i'm at utp, menetap di village 4, sbilik dgn syaz..alhamdullilah, penat gler angkut brg2 syaz, punye la byk,...owh lupe, syaz dtg dgn bf die, izzad, bf dier std kat egypt skrg nih tgh cuti, bf dier ahh byk tolong2 angkt brg..hurm..tbe2 rs rindu kat aizat plak, dier tgh bt ape ek skrg...

so far V4 ni kinda ok la, cume yg ak xsuker nye bilik dier color orange yg striking gler tuh cam panas je jd bilik nih..hihihi, ape2 pun okla dr ak xdpt bilik or dpt bilik yg kemudahan nye kurang. housemate ak ade cine ade siam ade mlayu..hahaha variasi gitu.

esk da nk start kelas so ak kene prepare for tomorrow class, xleh main2 da, std2... igt ak dtg cni nk std, jgn bt mende2 yg lara, ak jgk yg rugi. hihihihi....

08 July 2008

[_2 days without ummi_]

ari ahad mlm aritu ummi bertolak pegi KL, ade kursus kat HQ, ummi bermalam kat umh acu..best ahh bleh main nga atiq, lm dh wa xjpo nga 'atiq kuah'..hihihi. so, scr xdak lnsg wa kene la amek alih tugas ummi stkat yg mampu ni.....owh kak ina, ank mok long... continue ek..

mcm wa ckp td wa kene ganti tugas ummi, pagi2 kene la bgn kul 5.30, msk siapkan sarapan n bekal utk adek2, dah wa pun kijo kay jd same2 kalut la pagi2..pastu balik kijo kul 2.15, kul 3 blaja keto plop sapa kul 5, pah maye asar tgk soleha..hihihi, nsb baik ado jgk kak mira, so make pete tuh bereh dh la..n kak mira bleh tlg2 chik..male plop keno pastikn adek2 wak siak kijo skoloh pastu keno tdo awa takut esk pakat xbgn blako...huhuhu.

2 ari ni sero penat la jgk tp takpo wa bleh handle lagih...esk pagi ummi insyaallah slamat smpi umh, yea3...wa g amek ummi esk...mtok2 bgn,pahni pah maye isyak nak tdo lalu..ni pun ngatuk dh..esk ado ari sukan kat nursery, mst best cket..hihihi

03 July 2008

[_Cikgu Tadika_]

Arini aku kene jd cikgu tadika lagi, nursery cikna xcukup cikgu lagi sbb makin ramai yg berhenti, yela xsume org bleh tahan nak jd bdk2 ramai2 tau. kalau bukan sbb cikna tu mak saudara wa n kalau bukan sbb ummi pujuk wa sgt suh pegi, mmg wa xkan cari nahas nak pi kerje jd cikgu tadika dah la wa ni yang mmg kurang sabar cket...ummi ckp kerje tuh bgs dgn wa sbb bleh melatih sifat sabar wa. ade btol jgk tp ya allah mmg sgt mencabar bg wa sbb wa xreti sgt2 nk handle bdk2 nih..

1st time keje dulu, wa balik nangis sorang2 dlm bilik, kalau ummi tau. mst dah tergelak sakan..adoi..tp so far so good la but still irritating sumtimes. arini cik na letak wa dekat tadika bdk2 5 n 6 tahun tp bukan tempat bdk2 elit mcm biase. tp ok la, at least bkn kat 4 n 5 tahun. ya allah arituh wa kene kat citu ahh, punye ahh ssh gler nk handle bdk2 tuh. sbb bdk2 peringkat umur mcm tuh mn nk dgr arahan n peringkat umur mcm tuh ahh diorang tgh membuas gler2. keje cikgu tadika ni actually xpenat sgt pun tp ble balik tuh, mmg penat ahh sbb ms keje tuh yang penatnye otak n jiwe..huhuhu. ms time keje tuh, wa nih pikir mcm2 da, mcm mn la nak tarik perhatiaan bdk2 nih biar dgr bleh dgr ckp cikgu wa nih...

One day tu wa igt wa mmg last dah keje, pastu wa bawak la gula2 utk each student, gule2 tu la.. burger yummy yang lembek2 tuh, bdk2 mmg suke ahh.pastu time wa nak balik ade seorg bdk perempuan tuh, name die lutfiah, muke sbijik mcm spupuwa tonah, bdk tuh bagi wa set brouch, lawa tau, wa pun terkejut. 1st time dpt hadiah dr student, xsgke2 wa nih dpt jgk menarik minat bdk2 sbb dlm byk2 cikgu die bg dkt wa sorg jer..hihihi ( bangge diri la plak ).

Next week wa kene keje lagi rsnye tp kat tempat lain plak, wa ni asik berpindah randah je, ikut tempat2 yg xder cikgu..huhuhu ikut jela,,suke xsuke pun, bak kate ummi, time ni kte tlg org nanti lain ms tuhan tlg kte plak.. rsnye tuhan dh tolong wa dh..hihihio. aritu sblm balik wa slh isi course utk next sem tp td wa semak, jd btol plak, miracle kan..keje tuhan...mcm2 bleh jd..alhamdullilah....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...