29 April 2009

dugaan....cobaan.....tekanan.......

hEctiC day

8.30-9.30 : TEST DYNAMIC
12.00-13.00 : QUIZ CM
13.00-13.45 : TEST FLUID

td br dpt mark for test 1 dynamic...MyEm0.Com


knp leh teruk sgt...ya allah, berikanlah aku kekuatan utk bangkit balik.... ak xsuke bt ummi n ayah risau dgn aku nye result, ak nk diorg proud dgn ak... aim ak slain mndpt keredhaan-Nya, ak nk bt parent ak proud ngan aku, ak nk diorg syg ak lbh...



td call ummi, ckp psl mark n psl ari2 test solid xleh jwb..


ummi :
tkpe la wa dh usaha, yg lepas2 tu bia la..tawakal, jgn cpt putus asa. ade byak ms lagi
pas2 jgn cpt stress sgt k..insyaallah bleh nye, rajin2 la bgn solat malam.. kte nk mntk ilmi dr Dia so kte xleh lupe Dia. igt tu ...



hidup ini ibarat roda, kadang kala kita diatas kemudian dibawah dan kemudian diatas kembali. setiap kali kita dibawah tidak bermaksud kita sudah kecundang. ada hikmah pada setiap ketentuan-Nya. mungkin ia mengajar kita erti kegagalan dan secara tidak lansung memberi kita pengajaran baru yang menjadikan kita seorang yang lebih baik dari sebelumnya. oleh itu jangan lah begitu mudah kita mengaku kalah. berusaha lah dan terus berusaha walaupun kita terpaksa mengutip serpihan-serpihan masa. sesungguhnya masa itu besar nilainya.





24 April 2009

Geng 11 +T-bOne

malam yang kosong..hurm..kosong.. mengingatkan ak pada kenangan lama. kenangan yang pada aku sangat2 memgembirakan, yang aku sunggup lakukan apa saja untuk balik ke waktu itu. tp masa xkan berulang kembali sbb itu ia adlh kenangan..ada paham!MyEm0.com..huh.... kenangan yang ak mksdkan itu ialah kenangan time ak form 2, form 3 and form 4 form 5.. tahun2 itu adlh mmg yg terbaik ahh. dulu mse lower form ak std kat mrsm kuala krai. ms tu ak joing geng nih, geng 11..hihihi. sume sbelas org pempuan, mereka adlh iss,trah,qlie,leh,nick,shahira,mcnah,mcd,nelly,wani n last one ak, wa.. ktrg mmg rapat, riadah same2, bergosip same2, gaduh pun same. pernah dulu skali ktrg buat dikir barat lagu dikir puteri lepas light off. pas2 kene ambush ngan warden. ape lagi kene jemur embun kat ampaian lbh kurang sejam lbh gak..hahaha,MyEm0.CoM seronok la jgk...bodoh ahh dulu, geng 11 nih gaduh ngan satu geng lagi, diorg 19 org ktrg pggl geng maja..huhuhu..dulu2 laa... teruk gak gaduh.. jmpe je ade la bunyi2 nye..ak pun xigt dh mcm mn leh start gaduh nih, tau2 dh perang dah..hihihi..ms perang tuh ktrg geng 11 cmpur cooperate ngan aiz, nana, sape lagi ekk..yg sekutu ngan ktrang ahh.. sbb time tuh boys sume sokong geng maja..hihi..sengal kanMyEm0.Com..budak2 paham2 je la. time yang heran nye... time ktrg gaduh ngan form 5 bleh lak bersatu padu mmboikot mjlis form 5 buat..hihihi, gaduhnye sbb form 5 ckp diorg first batch padahal ktrg yg rasmi mrsm tuh...pas2 pakat2 xnak pegi majlis ulangtahun kemasukan diorg. sume duk dlm kelas xnak pi dewan tp last2 pegi gak sbb dh kene pakse dgn cikgu, bwp pun bukan main lagi memujuk.. tp pegi pun dlm dewan duk blakang skali smpi rapat dgn dinding..saje nk tunjuk xpuas hati katekanMyEm0.Com...hihihi. dekat2 pmr dh xde dh gaduh2 nih sume bertukar mood std sbb sume tekad nk kuar dr mrsm k.krai. kalau xdpt 8 xleh blah..so ape lagi std bagai nk rak ahh. studyMyEm0.Com

batch PMR 03 mrsm k.rai

alhamdullilah, result pmr memuaskan so ak msuk la mrsm pc. tp sedih gak sbb msuk pc ak nk g langkawi time tuh. ye ahh dr kecik lagi ak duk main dlm mrsm tuh smpikan tukang kebun, m.cik dobi n mcik cleaner pun kenal akk..


m.cik/p,cik : ehh..ni anak cikgu zawiah kan

...haishhh...ak pun ape lagi tersipu2 terkepit2 ahh..

aku : ye saya...

m.cik/p.cik : ehh dh besar ye skrg.. dulu2 duk panjat pokok lagi kat taman ulat tu..

aku : senyum jer....


huhuhu, tu yang ak xnak dgr..bile diorg bukak hikayat ak kecik2 dulu..adehhh
kawan2 ak ape lagi gelak sakan ahh..smpi bilik diorg kene kan aku kat mrsm pc tuh ade nursery, n dulu ak duk situ..pantang bunyi bdk2 nangis... kwn2 ak ape lagi..haaa, dulu wa mst cm2 gak.. sabor jela...MyEm0.com

tp kat pc nih jgk la banyak kenangan yg mmg xdpt nk dilupekan. tau x, geng yg ktrg gaduh time lower form dulu jd rapat lak bile msuk pc sbb bwak satu name iaitu sek k.rai..hihihi. xtau ahh nape dulu senior2 ktrg xsuke kat bdk2 sek k.rai girls nih especially senior p.t, kak *****. MyEm0.comxbaik ahh nk ckp name, mmg anti ahh ngan ktrg. ape lagi,..lagi org xsuke lagi ahh buat hall. mcm2 ahh dulu ktrg buat luh. rumate ak time pc nih pi pecah msuk bilik kak ***** saje nk tgk2 bilik diorg, ape kes....hhhuu. ms diorg tgh spm bleh lak bt bising, ktrg g main mercun baling2 kat bilik kak *****, mmg xpuas ati gler kut ngan kak tuh dl
tp ktrg merdeka gler bile diorg kuar terus jd rajaMyEm0.com.msuk junior ade lak yg xpuas hati..mcm2 daa..well, normal ragam khdpn d asrama.
kat pc nih pun ak ade geng tp xramai mcm dulu ahh. ktrg 6 orang n name nye T-bone. bleh bg name nih pn sbb time tuh ktrg bt band utk program sem. ktrg main 2 lagu je, relaku pujuk n ku bahagia. sempat jgk bt persembahan mase dinner ansara dekat hotel ape ekk, ala yg kat billion tuh..adehh, lupe lakkMyEm0.com. time time tuh ktrg dh 5 org bukan 6 lagi. hurm..byak kisah pahit manis yg berlaku tp itu sume lah yg memberi warna dlm hidup ak dan menjadikan ak lebih matang..yeker???...maybe...hi3. lupelak lak kenalkan geng tbone nih, mereka adlh iss, ayin, trah,trex n war..dh bkn wa dhh..hihihi.


tbone n sifu razi time ansara dinner

makan2 kat pizza hut

byak mende yg ak rindu time form 5 nih, antrnye rindu nk dgr ayin xpuas hati dgn telur kuning dlm nasi goreng die. dulu lepas prep ktrg suke beli nasi goreng telur kat kedai mama mrangkap mak saudara ak. jd bdk2 nih suke suh ak tayang muke sbb bleh dpt cepat cket..hihihi. ktrg kumpul dlm bilik iss utk mkn xpun bilik trah. n ayin mst xpenah puas hati dgn telur kuning die..slalu nmpk yg org lain lagi sedap...ayin ayin... ni sorang lak satu hal, iss nih..hot girl kat pc tau.. kat luar punye con gler dlm bilik ktrg aje yg tau, bgn2 je terus bukak tin biskut, xkire ahh bgn kul brape dh la xgosok gigi..iss2, ko dh brubah xskrg..klu x ak bgtau bang chiko kan..hi3. n trah tp cikgu razi panggil tenuq..jahat ahh cikgu..kih3, trah nih nmpk je kasar tp sbnrnye manje dah la 2 suke bt pose mengoda..hahaa. ms form 5 luh trah nih fanatik sgt dgn amir kumpulan mne ekk..xigt plak tp nme die amir ahh..siap tmpal poster kat loker lagi.. n last one is trex, trex nih yg plg dtakuti sbb die mcm ganas. tp luar je, dlm lembut n skrg nih dh makin feminin gitu, sgt2 kut..bangga ak dgn ko trex.. dulu ktrg slalu jeles dgn trex sbb die xder **** sensored. ha3
wahh!!!!!...aku sgt rindukan tbone, rindu sgt nk praktis lagu same2 pas2 kene kutuk ngan cikgu razi.. rindu nk praktis taekwando same2 smbil gelakkn sir paiz n sir loh... sir nih baik sgt smpi ktrg mmg xtakut ahh even sir marah pun. latihan pun jd xsiyes no wonder kalah time tournoment..hahhaha. ape korang tgh bt skrg ekk...krg igt xsume nih.. pahit manis kte lalui bersame. yg time kte kene pulau tuh smpi nk kuar mkn pun ssh. thanks tu trex u sgt strong time tuh n luckily kte dpt tempuhi gak sume tuh.. kat mane pun krg skrg n ape pun krg bt skrg ak doakn krg sentiasa eppy2 selalu n walaupun kte xmampu nk bersua sekerap yg dulu tp korg ttp dlm igtan ak n selamnye kawan ak yg paling best...MyEm0.com

nagntuk daa..tdo luh, selamat malam. salamMyEm0.com

21 April 2009

when i was a baby (tag from syaz)

SILA PAMERKAN GAMBAR ANDA SEWAKTU KECIL (MAXIMUM GAMBAR ADALAH 5 KEPING)


PIC 1

PIC 2


SILA DESCRIBE GAMBAR TERSEBUT (WHEN,WHERE,WHAT,ETC)
pic 1 tu adlh ak n arwah tok ma ak iaitu mak kepada ayah aku. ayah ak anak tunggal so scr xlnsg ak nih cucu sulung nye. jd arwah sgt2 menyayangi ak. kat mane amek ak pun xigt daa tp kelihatan nya ak sgt eppy ye wak2 tuh.

pic 2 lak ak sdg pose solo. fuhh..mantap ah senyuman mmg hbs lebar ahh.. =)
ak rs gmbr tuh dambil time kat umah lame ak..dekat cabang 3. rs2 nye laa. masa photograpy tuh ak pun xigt dh. pagi2 kut sbb mcm br bgn tdo je..hihihi

time due2 gmbr tuh diambl ak dlm lingkungan umur 5, 6 bulan. dah xlme dah nk bleh jln. ayah ckp ak 11 bulan dh jalan..huhuhu

ANDA ANAK KEBERAPA DLM KELUARGA PD WAKTU TERSEBUT?
MyEm0.Comhohoho..trs bangga jap nk bgtau. ak ank sulung kpd pasangan MOZA
(Mohamad Shiham n Zawiah). ak ialah hasil cinta mereka yang pertama.


DESCRIBE TINGKAH LAKU/SIKAP/FEEL ANDA PADA WAKTU ITU
feel pd waktu itu..hurm... xtau ahh, kalau tya ummi n ayah pun diorg xigt dh kelakuan ak pd wak2 itu.. kate cik aka nenek belah ummi, ak nih sgt aktive time kecik2 dulu. dlm umah kene bt pagar memisahkan ruang tamu n dapur. sbb ak slalu je tlepas ke dapur. iye ker??........

ms kecik ak byak hbskan ms dgn cik, nnk ak sbb lepas ummi lahirkan ak. die keje kat taiping jd jarang2 balik. balik pun weeknd kut. ayah plak time tuh br dpt keje jd slalu balik mlm. after ak msuk umur 1 tahun br byak ms spend dgn ummi n ayah. ummi dh bertukar ke klntan n ayah pun dah dpt hndle keje dgn baik..
.

xder ahh nk kate lack of love, sbb time tuh xrs ape2 pun. tau cter nih pun dr cik ak. cik sgt rapat dgn ak n adek2 sbb ktrg tinggal same2 kat klntn..


PLEASE SHARE THIS TAG WITH YOUR FRIENDS(MAXIMUM 15 ORG)
ramai kwn2 yg ak nk tau psl ms kecik diorg..hihihii
calon2 nya adlh:

trex tbone!!
abe eka..
tayeng
doo doo
onyen..kih3
MyEm0.Com

19 April 2009

AADC - Ada Apa Dengan Chess

Bukan ada apa dgn cinta tp ada apa dengan CHESS!!..
Skrg ni ade game lawan antr kos.. byak la game2 yg dpertandingkan, n 1 of it is CHESS. ni la game yg ak wakil. utk pengetahuan la, 4 those who want to know, CHESS nih stakat main ngan kwn2 n adek2 ak bleh laa,xpenah lagi kot lwn btol2 nih..so kinda cuak gak ahhMyEm0.com, tp bdk2 team ak yg 3 org nih sume ckp main biase2 je,suke2 jer...so ak pun willing la nk join.hu3. start lawan nye smalam lagi, smlm ade 3 match, mE vs cv, mE vs eE n mE vs pe. arini pun ade lagi kul 9.30 pagi td and kul 3 ptg nih. Tp rsnye kul 3 ptg nih kene ade org rEpLaCe ak sbb ayah ak dtg..hihihiala..last game je kot, sape la yg bertuah tu ekk,ak mntak farhin yg tlg carikan..makasih yaaMyEm0.CoM

Actually, main CHESS ni sronok gak tau sbb chess nih kan strAtegi game, byk pikir... ak nih xreti sgt so join game nih ak take it as granted laa sbb, bleh la improve skill cket ( even slalu kalah MyEm0.com) n byak la jgk term2 yg ak plajari such as stalemate, castling n etc bdk2 nih pun byk ajar teknik2 defend n cr cpt nk checkmate.. so conclusion nye, ak xrugi ape2 pun..tmbah ilmu ade.. nk blaja nih kte xperlu segan sbb kte xtau or malu sbb org lain terre. kte xwat mnde salah pun bt ape nk malu...MyEm0.com

ayah ckp maybe die akan smpi utp around 2 pm cm2. Sbb td call ayah ckp kalau die ngantuk die akan tdo for 1 hour..tkpe2, bwak krete elok2..yg pntg biar slmat smpi utp.
Yea!! leh jmpe ayahanda MyEm0.CoM

16 April 2009

KesEngALaN

kuciwaMyEm0.Com dgn diri sndri
wa ble nk BERUBAH?
final dh dekat!MyEm0.Com
jgn asik tdo n muvi je..HUH
buku mner???!


MyEm0.Com

13 April 2009

at last....

assalamualaikum....
dah lame xupdate blog...lg2 ayat nih je ak duk repeat..
mslh tenet ahh, mmg xder sbb lain pun....
skrg kene bt update mingguan..dah bbrp week kan..hihihi

minggu pertama:
- nothing interesting, mlepak kt utp same sprti kebiasaanya
- layan2 muvi, lupe diri pdhal final dah xlame..huhuhu
- mslh personal muncul..haishhh, entah la... xphm ahhh.. xyah phm ahh...bt pening jer..hu3

minggu kedua:
- trip to cameron dgn syaz, acu n kak yani
- mmg xplan pun, ak bgn td ari sabtu syaz terus ajak pi cameron, xpikir pnjg sbb mlm tuh ade bdk yg duk indn suh ak kuar g jln2 spy ak xbosan kat utp nih...ape lagi, mandi n bersiap terus ahh, smngat gitu..hihihi
- sronok...sejuk kat atas tu, ak beli teh nk kasi ummi, kat umah mmg slalu minum teh petang2, kire ade jgk la mende ak bwk balik utk umah, kat diri sndiri ak beli mknn je kot..n bunga kering pas2 makan angin je... best, jln2 kat taman rama2, ladang teh pusing2 cr tempt mkn..=P

minggu ketiga: - last lab fluid, bt experiment flowmeter measurement..bt yg terbaik konon2 nye..last kan - lab EM dah end last week lagi, bt exp yg plg lame tp best ahh sbb ade liquid nitrogen..kih3 - nih pic labmate fluid aku..sile2..sile tgk... - dan ini gmbr mrk2 yg eppy sbb lab dah nk hbs..hihihi

sgt happy kan..mrk2 sume
minggu keempat:
- insyaallah angah dtg khamis nih sbb die ade educamp kat utp nih
- pas2 ummi n ayah akan dtg ari sab2 utk amek angah, yea!!, parent ku dtg...
- kene ready laa..next week ade test solid n dis week arabic lak...haishh
- caiyok2!!!
PESANAN BUAT DIRI SENDIRI DAN RAKAN-RAKAN SEKALIAN

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...