27 November 2010

Rapunzel best woooo!!!




assalamualaikum


semalam keluar antar housemate balik taiping, tp pi antar ke butterworth jer,.pastu terus pi sunway carnival tgk rapunzel laaa,, awal2 plan nk tgk 2D jer tp alang2 dah pi sunway baik tgk 3D terus..sgt menarik gua cakap luu..cter kelakar abis, ade parent tu bawak anak-anak diorg.. xhenti2 gelak..mmg cter bgus untuk gelak-gelak ketawa..suke2, rs nk tgk lagi jer... mne2 yg xtgk lagi, korang pi tengok yer..kompem best!!! =D


tengok jangan xteng0k yer =D


one of the best scenes =)))

wayang start 9.45pm.so sempat la menyeleweng sat, zopor cari rantai utk keluar esk dgn sya, minn dan aisyah..sibuk pusing, nsb baik sempat msuk..hihhi

abis jer cter kitorg singgah makan McD pulak nk isi perut yg kebulur ini,even ak dh mkn nasi sblm pi td..lapar jgk..=p, sbb sejuk sgt kat McD tu ak xmmpu nk mkn mc ciken~~ (nyanyi mcm dlm iklan) bwk balik umah je laa...xtau la awat sejuk sgt, bwh 0 degree mgkn..hiperbola sgt aku nih tp btol sejuk lol..


ni yang dbeli aku ngan zopor

entah pakai ke tak, lme dh rse nak beli kite tgk yer, pakai ke tak..huhuhu. okes, sekian update kali ni, nk kne angkat kain djemuran, hujan nak turun..=p. thanks sudi2 jenguk sepatbiru
ok, babaii =D

24 November 2010

get personal


Assalamualaikum

dah selamat datang kulim =D..dah selamat pi kerja jgk..2 hari dh, tp yg xberapa best 2 hari ni hidung tersumbat, xleh nk bau ape2, mkn pun xde selere. xde selere pun makan nasi tambah jugak kalau ngan budu..kalu ade selere, satu periuk pon boleh.=P kat lua tgh hujan, sejuk....best sgt guling2 atas waffle nih..kat kulim nih, tilam tdo ak dpanggl waffle, sebab bila bangun pagi teknik lipat tilam ni cket lagi nak jadi cam waffle..hihihi. ok balik pada hujan kat lua, bt aku touching cket, malam2 nih tibe tringat kenangan2 lama

kenangan..., org ckp xbaik dkenang, nanti merana jiwa, tp beb kenangan terindah bukan senang nak lupe dan maybe takkan lupe. xtau kemana hala tuju ak dan dia, ape pun ak doakan dia berjaya gapai cita-cita nk jadi doktor.untuk mencapai sesuatu perlu ade pengorbanan kan..kan..kan.. ak xnak sedey lebih2, cket sudah sebab ak yakin dia akan menjemputku..hehehe, lagu kangen band tu tp mmg kene ahh ngan ak..ok dah touching2, senyum.... (^____________________________^) ya itu yg kite mau, lebar habis.

btw, arini 1st time pi keje ak pakai shawl dgn inner siap, memang dah lame pakai tudung lilit2 nih tp xpernah pakai kalu pi kelas atau kerje, ak nih jenis malas cket nk bersiap so kalu pagi2 tu main sambar je ape yg tergantung.hohoho, enth la pagi tadi cam rajin cket nk mengiron pas2 lilit2..hehehe, tgk ok x? inner baru beli tu =p



ade bdk tuh cakap xseswai, die lagi suke ak pki normal tudung tp tp tp..akak kat prepping ckp kan lawa..heheh, (gaya malu2 kucing cket). ape2 je la, yg penting ak suke suke suke =D.

oklah, sekian untuk post kali nih,ngntok sangat dah nih,
Trimas kepada yg menjenguk sepatbiru =))
Selamat malam

21 November 2010

wedding kak hani + shopping tudung


assalamualaikum
semalam ak pi wedding kak hani dekat auditorium mara tingkat 3..


sampai2 trus nmpak kak hani..cantiknye die, raja sehari kan mst lah cantik..tgk tema diorg putih, haruslah tetibe berangan nanti ak nk tema ape yer..pink?..urm..kuning draja..kuang3..wa behave2, lambat lagi.....
ni gambar pelamin diorang
wah...putih, suci murni.........................erm..pilih putih nice jgk kan..huu..behave2 (=_=) ni la dia kak hani, dah macam heroin hindustan...xsempat nk snap gambar dgn husband kak hani skali sbb die dh nk pi smyg asar... kak hani tahniah!!! =D, wa doakan kak hani berbahagia selalu dan semoga kekal sampai syurga....ala2 lagu faizal tahur, ishh tahir laaa..,tahniah sekali lagi kak hani =D
lepas makan2 sume, ak pi shoppinng tudung laa..tudung syria jer pun.. ape entah name kedai..lupe lak,kat kelantan ni banyak kedai tudung, kedai ni dekat2 dkt kompleks mara tu jgk. ak beli due pasang tudung, tp satu inner syria bagi kat cik ak, die ckp best pakai xketat sgt.. hijau n coklat..ok, nanti leh pakai tudung baru..hihii, pasni lepas asar dah nk kene gerak balik kulim..doakan aku slmt smpi yer reader sume =)) k, salam...

17 November 2010

Double trouble

Salam kepada yang sudi2 menjenguk sepatbiru.
Double trouble..ini bukan pasal konsert wing n search yer..
ni sebab due post dalam satu mase. xsempat den nak post so den buat combo lah..senang cket. btw, Selamat Hari RaYa Haji yer...jangan makan daging banyak sangat tau =D

Mengkuang Dam


tibe je kat mengkuang dam, ni first pic yg aku amek, modelnye wani selipar burok..hehehe
nice view kan.

zurin dan farhan main fokus dsini, kat belakang tu bleh nampak ponci and abu.

gambar lompat nih ak pakai mode manual tapi lupe lak setting die, yg pasti shutter speed die tinggi ahh kan..hihihi



Jalan-jalan dimalam hari, butterworth


hahhaa, gedik, ak tau gambar nih xjadi langsung tapi tak kire nak letak jugk..hohohooh

yipi2..ak sgt suke gambar nih, =D

dilarang memotong yer =p





10 November 2010

Rumate da bomb!!!

Salam, skrg tengah rindu rumate!!!!!. xsabar2 nak balik utp..yeker???..hahaha,
xsabar pun sbb nk jmper abell jer, xde mknenye ak xsbr nk balik sbb rindu utp..tidak ye!
bukan senang nak dpt rumate yang ngam ngan kite, so korang sume kalu dh jumpe rumate sejati macam ak nih, hargailah diorang k...nak kenal rumate sejati ak, ni dia...

selongkar photo2 dalam laptop uzur ak nih byk jgk gambar bdk nih upenye...hihihi
nama panjangnye Nabilah Mastuki, nama pendeknya abell... (Amaran:sile baca macam aziz satar dalam cter pendekar bujang lapuk 2 yer =p). Best woo rumate nga die, ari2 dgr lagu-lagu gamelan, ari2 duk berzapin berjoget..hihihi. Abell ni terre menari tau..dancer utp gitu 'wink2'. Dulu ak mmg xsuke dgr lagu-lagu tu, tp lme2 dh lali, skrg rindu pulak..cewah!

apis terselit disitu.abaikan die =p
asal johor, leh ckp jawa wooo..suke sundae chocolate McD..kalu mkn mmg xigt org sbelah ahh
xyah mntk mmg xbagi..kat ak jer abell kasi, perasan nye saye...=p. abell ni syg sgt kat BEE die, BEE die pki perfume glade I Love You, best..i Likessss. aku siap suggest kat zureen suh beli mcm abell punye so hari-hari naik kerete ngan zureen mesti ingat abell =D


k'lah sekian untuk post kali nih.esk keje, selamat malam dan salam


p/s:
Belog-belog berkaitan
abell: being me
zureen : oo yeah..!!

09 November 2010

Lumix Lx5


abis melayang, terbang2 abis duitku..hohoho
eh, Salam kawan-kawan
ni la 'dia' penyebab duit2 ku terbang dgn sekelip mata


sdey cket sbb dah xdapat nak p bandung, samsung wave pun dh babaiii awal2
tp best sbb akhirnya dh ade cam sendiri, lagipun dah lame ak aim nak beli camera..
nanti bleh amek gmbr byak..Mengkuang Dam weekend ni ye Celesticos tribe =p
pakai camera macam nih byak kene explore tapi xsebanyak kalau pakai dslr..
time beli pun abg tu dah ajar cket2 cmner nk gune n bla2..
siap bagi no fon die kot2 ak xpaham2 lagi
almaklumlah beginner lagi..
kalu nak tau lebih mendalam pasal cam nih bleh klik link ni Lumix Lx5
sebab nak citer panjang2 pun aku baru berjinak2 dengan Lx5 nih.
nanti bile dah pandai cket, ak bt review yer..hehe
k'lah sekian untuk update kali nih..(update kat kilang ni...=D)


07 November 2010

Mrsm K.krai Graduation Day


Amar Sofwan Mohamad Shiham
Penerima Anugerah Khas Kepimpinan..pewwitttt =p

siyess..poyos abis gmbar adik aku nih, but i likes !!!!

acik dengan bonda

acik dengan ayahanda

sempat jugak berbual dengan cikgu rosnizam dan cikgu ruhaida
sempat nampak cikgu roswan, cikgu wan amini, cikgu ku ismawizan
kawan-kawan k.krai. korang igt cikgu2 nih lagi x?..hihihi
diorg xjauh beze pun..same jer. maktab banyak brubah..
1st batch k.rai, rindu gler beb..uhuhu
all da best SPM nanti acik =)






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...