22 April 2011

jangan skip breakfast k..

Assalamualaikum

Pagi-pagi lagi lepas smayang subuh ak dah masuk dpur buat breakfast. yeahhh, smngt gitu...sebab ak memang kurang rajin nak turun bawah pastu panjat tangga sampai level 5 balik semata-mata nak beli breakfast. tidak sangat lagi-lagi waktu pagi. geledah peti sejuk jumpe red bean, buttercup and telur beli aritu ade lagi and inilah hasilnye. roti bakar, red bean and scrambled egg. plus minum orange twister..berkhasiat skali breakfastku arini. hehehe


breakfast ni penting tau. kalau korang nk diet kan breakfast jgn sekali-kali korang skip. time ni la korang nk makan banyak2 pastu nk skip lunch pun tkpe ahh. makan pagi2 ni boleh boost korang nye thinking ability jugak so untuk smua peringkat umur makan la pagi2 supaya otak boleh pikir lebih cket. pastu kalu korang breakfast, satu hari tu kurang lapar cket berbanding kalu xbreakfast sbb tu kalu nk skip lunch ganti ngan yogurt pun kire mampu lagi laa.
okes, malas ckp panjang sbb rasanya sume tau breakfast tu penting tapi dh jadi macam habit skip breakfast sbb terlewat bangun(--merujuk kpd Najwasofwani--) or reason slalu aku dengar, perut xleh trime mknn pagi2 nanti nk terbuang,..buang jela, bagus ape, bukan bleh simpan pun.hohho

okes, sekian utk entry kali nih, malam ni test HRM. moga ak leh jawab sbb ak breakfast arini LOL!. =D

13 April 2011

special edition: Entry COMBO!! =p



uhum..Assalamualaikum.................................................

hai blogger sekalian, lme xnmpk..hee, jap2...fuhhhh..tiup habuk, da berhabuk sepabiru nih..hehehe
kalau dah berminggu maka kisah pun bermacam2 laa.. kalau di karang maka entry ni paling panjang la weihh. hahaha, pengaruh cerita merong katakan begini lah jadinye tapi versi moden cket. yup ak dh tgk merong n ak SUKA!. tu dia dah caps lock so paham2 lah, mmg bagi aku BEST! untuk pendek kan entry, ak summarize jer, so layan~~~

Perfume hunting
outing dgn abeelo, mencari perfume utk abeelO punya uhum uhum. Makan ayam penyet, feveretku + tutti frutti, first time makan n sgt2 best, nanti nk amek cup yg paling besar lak..hee

tutti frutti, name pun comey..



Sony merah sudah nazak

gara-gara letak henset sebelah air sejuk yang sedang melalui proses kondensasi, screen henset dah jadi blur2 sparuh, lame2 cket blur sume screen..huk3 dah berbakti slma 3 tahun dgn ku mungkin smpi masa untuk ia bersara, jasamu dkenang~~

Baju dinner hunting
pusing punye pusing akhirnya baju yg dicari tidak dtemui jua. beli baju lain tu pun sebab tukang jual tuh dah baik sgt melayan n mmg kasi sangat murah, katanya " tkpolah hargo budok skoloh"
akak ingat saya umur brape kak..dh 23 nie...budok skoloh!!..sbb nk dpt harga murah maka elok lah d diam2 kan saja =p

Pendrive kembali pulang

petik tajuk lagu kekasihku kembali pulang dari kangen band, tukar kekasih jadi pendrive sudah.
ni mmg panas2, baru beberapa jam yang lalu pendrive ni kembali ke pangkuan ku. thanks sgt2 sbb bdk yg jmpe pulangkan balik. banyak mende2 penting dalam nih.

Ashraf muslim

hee, wani ko jgn gelak! aku tau kau dh sengeh2 dpn laptop tuu..
sebelum nih ak dh pernah post pasal die. boleh klik sini ustaz. terbaca beautifulnara, ade kisah pasal ashraf. ashraf jadi cover page utk Majalah i n dalam majalah ni ashraf cerita cmner die mndapat hidayah untuk berubah ke arah yang lebih baik dan ape yg ashraf harapan untuk industri lakonan yang lebih membawa kepada imej islam, ye nmpk sangat aku dh baca. xbeli pun baca kat kedai buku time acik p cari novel. kan2..aku dh cakap luh, ashraf ni bagus orang nye, moga sentiasa dikekalkan iman dan dperindahkan akhlaknya =)


sekian untuk entry kali nih
Pemergian dalam erti kata mati itu sesuatu yang pasti. bila? dimana? segala itu urusan-Nya
persiapkan bekal sbelum berangkat pergi, itu urusan kita--renungan bersama =D
thanks sudi2 jenguk sepatbiru. =))



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...