31 December 2012

bye bye 2012 welcome 2013

Assalamualaikum


Ade lagi tak ye yang jenguk sepatbiru ni, hehe.. memang 2012 adalah tahun yang paling kurang menulis. since bekerja life have been so different siyesly tak macam zaman muda mudi study kat tronoh dulu.

Before ending 2012 nih lets recap wat happen..hehe
Alhamdullilah syukur ke hadrat illahi target untuk dapat kerja tercapai and its been almost one year working, syukur masih mampu bertahan sebagai engineer even sumtimes perasaan nak quit membuak-buak macam gunung berapi nak meletus....tapi keep holding on!
Yang tak berapa nak bestnye.. target untuk pergi umrah tahun ini tidak tercapai, 2 hari before date pergi dapat news yang visa umrah kedutaan xlepas..satu pakej tak dapat pergi. sedih....yes amat, but macam ayahanda cakap..mungkin bekalan untuk dibawa masih tidak mencukupi.. Allah bagi masa lagi untuk prepare. i read this on sum1 wall "Bila Allah tidak beri bukan bermakna Allah benci, Tapi mungkin ade sesuatu hal yang Allah mahu kita mengerti" indeed so true kerana Dia lebih mengetahui atas sesuatu perkara yang terjadi. Be positif najwa :) 

In shaa Allah, plan umrah tu postpone ke next year yer.. moga dpermudahkan :) one more plan utk next year is..."kekko" =P well next year dah 25tahun even 26/12 aritu baru jadi besday girl 24tahun kan tapi itu laa baru kejap nak jadi 24 dah msuk 25...so, its time to think carefully bout future but actually age is just a numbers the most important things is are u prepared or not both physical and mental and plus one things spiritual, tu dia.. not easy bro!!. Apepun yakin yg Dia ade perancangan terbaik untuk hamba-hambanya. In Shaa Allah :)

CONVOCATION
24 sudahh =D

Hopefully 2013 nie lebih baik dari 2012. :) Assalamualaikum


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...