30 April 2014

Cter Semalam: Tea Beng Buih Pok Mat

Assalamualaikum


Yup hari ini wa nk cter cket kisah semalam. Kisah minum tea beng di kedai pokmat Pulau Pisang.
dah lame kempunan nak minum air tea beng buih2 ni, since tengok post kak si n kak ra bawak abah g minum tea beng buih la wa jadi cam gini, hari-hari ternampak buih-buih tea beng..hahha. tengok la gambar atas tuh...mane xkempunan nak minum weiii, buih2 tuuuu..

Ini lah die kedai Pok Mat Tea Beng Buih :D
Okes, kedai Pok Mat ni on da way ke PCB jer, if dari Bandar Kota Bharu, cari Balai Polis Badang on you left, lepas jer balik polis ade belok kiri, lepas belok trus jer sampai jumpe mcm perhentian RnR gitu belah kiri jgk, nanti akan nampak signboard pok mat tea beng madu, actually mase nk belok kiri lepas balai polis tu pun dah boleh nampak banner kedai pokmat. Kedai pokmat bukak everyday except Selasa from 8am to 3pm tp if lauk abis awal ttp kedai jgk, heee...goreng pisang panas nie.


Selain tea beng madu or tea beng buih, kedai pokmat femes dengan sup kepala ikan mix dengan sup gearbox tp if nak suku2 pun boleh. Semalam kitrg makan pun mix gearbox and ikan tp xamek kepala la sebab pegi 3 orang lagi 2 xmakan kepala ikan, xkan wa nk makan sorg over laa (>_<) ikutkan xberapa elok campur mknn laut and darat nie tp...kali nie jer, jgn buat hari2 ek...hari2 minum tea beng no hal just kurangkan manis =P . Tea beng buih if sejuk 3ya panas 2ya. sup tu mix ikan and gearbox, semangkuk 30ya. lai lai...hehe 


Dekat pulau pisang ni boleh jgk nak main water cruise and banana boat tp tgk pada cuaca panas sgt skrg nie, mmg burn lah korang tp xslah nk try.

Oklah, korang msti teringin kan nk try tea beng buih tu, so datang la sini :) hihihi. 
Sekian, thanks sudi jenguk sepatbiru :D. Salam....

04 April 2014

Start Again

Assalamualaikum

ketika menulis ini banyak perkara sudah berubah.
sekarang bukan lagi bekerja
sekarang sudah kembali belajar
dan sekarang menghitung hari untuk memikul lebih amanah, insyaAllah

Alhamdullilah, syukur syukur syukur
mengambil keputusan untuk berhenti kerja sebagai seorang engineer dan kembali belajar jurusan yang bukan kejuruteraan adalah bukan mudah.
tapi syukur, ade yang tidak pernah berputus asa dengan ku, dan sentiase menyokong keputusan ku
kerana keputusan ini bukan lah dibuat sehari dua dan bukanlah semata-mata kerana seorang individu.

Allah itu maha penyanyang lagi maha mengetahui apa yang terbaik untuk hamba-hamba-Nya. InsyaAllah Dia ade perancangan yg superrrr terrrrrbaik untuk ku :)

Mungkin hanya setakat ini dulu.
Esk masih ade, jika umur masih panjang..insyaAllah




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...