21 May 2014

DIY Flower Crown for #hanawedding

Assalamualaikum

Sekarang nie kan flower crown sgt femessss dah macam fenomena kan graduation days pun org pakai, wedding pun ade jgk and pergi jalan2 shopping mall pun ade yang pakai, tkpe boleh jer..no hal :) ramai suke pakai sebab boleh feeling ala-ala princess gitu kan (^_^) so banyak lah usahawan mude yg menjual dis well known flower crown if you guys perasan la, mmg dah makin ramai penjual flower crown dekat instagram and facebook.

Saya pun dah tertarik dengan flower crown nie sebab plan untuk #hanawedding nanti nak semua cousin2 pempuan pakai. Mesti comel sgt nanti :) Maka dengan kudrat kerajinan yang ade try lah buat satu dulu..hehe, tak susah mane pun cume cume kena rajin n tekun untuk almost 30minutes for starters yang tak brape berseni cket macam saya nie.

Items needs:
p/s: gunting skali ekk, penting tuu =P



 Procedure:
1. Leraikan bunga dari tangkai



2. Amek strap getah tu and lilitkan kat kepala, measure size mengikut keselesaan korang dan guntingkan
3. Then, use glue gun to attach both end of the strap
4. TRICKY PART!!!   Bunga kan ade banyak2 layer so... untuk hasil yg terbaik better korang glue each layer one by one, means first.. glue bottom layer all along the strap then glue 2nd layer plak until final layer yg dh akan dapat bentuk bunga asal tu balik.


dan finally after bersusah payah sekejap inilah hasilnya...Boleh la buat slow2 as preparation utk hanawedding nanti :) So, korang selamat mencube nye (^_^). Thanks sudi datang sini.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...