31 December 2011

bye bye 2011, welcome 2012

Assalamualaikum

Hari ini last day 2011, esok dah 2012, owh kejap nye..lagi beberapa hari nak habis degree. Dalam 2011 ni, ape yang kite belajar ye, ape pengalaman baru, ape pengajaran hidup ye?? Renungkan..insyaallah tahun ini sebagai pengajaran untuk memulakan langkah ke tahun 2012, be better!!

Tahun depan bukan lagi official student, dah start hidup as a working women but still learning, so still belajar even secara tidak langsung. Process belajar memang xpernah stop, continuously.. belajar untuk behave jadi kakak and anak yang baik serta hamba yang senantiase mencari keredhaan-Nya. Moga dpermudahkan semua urusan..Amin

Akhir 2011 ni, nak xnak, suke xsuke, azam baru mesti ade tiap2 tahun =p
1) cek azam tahun lepas berjaya ke x?
2) buat azam baru, if azam tahun lepas dh settle, if not proceed dgn tahun lepas nye..hoho
3) berusaha menjayakan azam, okes.. =D
Azam masing2 sendiri punye tau k. all da best 

kompem rindu korang nanti =)
bye bye 2011

29 December 2011

i was kidnapped n im happpppppyyyyyy :D

Assalamualaikum
since half viva dah settle so boleh la rajin ckettt nk update blog
tapi still kurang rajin nk tulis, meh kite layan gambar yerr..korang pun malas nk bace kan :D

^______^
thank you MEGI!!!!
fake snow is a must, haha
MEGI hebat!!!
23 sudah :D







26 December 2011

i was kidnapped!


penculik begitu comel dan ceria sekali
tak sempat nak story panjang-panjang
report fyp tak siap lagi
next time ek 
MyEm0.Com

23 December 2011

Result PMR dah kuar pun

Assalamualaikum
Tahniah kepada Nasuha Sofwani aka cua :D
Aritu Nasiha Sofwani dapat result UPSR, semalam turn cua dapat result PMR, Alhamdullilah 8A.Tahun ni, ummi cakap MRSM Pasir tumbuh merangkap skolah cua jatuh cket result diorang coz ade 14 students yg xdpt straight A, compare to last year katenye almost 100%. well, Pasir tumboh memang dah lame "ngetop" since zaman kakak lagi even kakak mrsm k.krai pun, mmg ku akui pasir tumboh ngetop gitu..heee

Upper form nanti, 1st choice, mara pc, 2nd xsilap mara taiping..mintak-mintak la dapat mara pc, senang macam kakak n angah dulu. hee. Tapi kene behave lebih cket la, anak cikgu..hohoho. kalau result UKKM cua lepas target untuk masuk mara pc. Welcome to mara pc laa. :D

Nasuha Sofwani Mohamad Shiham
INI Senarai Maktab Rendah Sains Mara Terbaik PMR 12 mengikut GPS( Gred Purata Sekolah) Pencapaian GPS PMR 2011 mengikut MRSM

1. Gemencheh 1.0204
2. Pasir Tumboh 1.0210
3. KKB 1.0238
4. Tun Abdul Razak 1.0248
5. pasir Salak 1.0313
6. Lenggong 1.0341
7. Terendak 1.00380
8. Gerik 1.0385
9. Serting 1.0408
10. K.Klawang
11. K.Terengganu
12. Muadzam
13. Beseri
14. Traskrian
15. Kubang Pasu
16. Batu Pahat
17. Balik Pulau
18. Langkawi
19. Pendang
20. PDRM
21. Pontian
22. Mersing
23. Kepala Batas
24. K.Kinabalu
25. Kuantan
26. Kuala Berang
27. Felda
28. Pengkalan HUlu
29. Alor Gajah
30. Kuala Lipis
31. Kuala Kerai
32. Merbok
33. Kuching
34. Kota Putra
35. Besut
36. Jeli

Berita cakap, "Keputusan PMR 2011 adalah yang terbaik untuk 4 tahun ini. 34,271 (7.77%) daripada 441,137 raih semua A dalam 2011 Penilaian Menengah Rendah (PMR)" Tahniah :)
sumber: tokobakso
Cari dan cari sekali mrsm k.krai no.31 tuh..huhuhu, tkpe lah..next year usaha lagi yerr, k.rai forever dhati..gituuuu :D
okes, thanks, jenguk2 sepatbiru..selamat hari jumaat :)




21 December 2011

20 December 2011

Musim kahwin dah tiba

Assalamualaikum

Bile umur dah 20+ memang dah musim yang seswaiii untuk kahwin, ramai member-member time blaja luh dah upgrade status dari single ke married. well tahniah, big step and a good one =D

Member first yang kahwin, atin and puloh, atin kenal time dekat intec, kitaorg sekelas, puloh pulak memang dah kenal since F1 lagi. Bertemu jodoh dbumi Adelaide, berkahwin pun disane...kangaroo sangat =p. Insyaallah kenduri di malaysia bulan 1 and bulan 2 ni.

Fatin & Saifullah
Next, ialah nabilah n syafik, bukan nabilah rumate ku, yg tu pun dgn syafik jgk..hahha. Ini nabilah sekelas time form 5,bertemu jodoh di Mrsm Pc.. Diorang kahwin time raya puasa tahun nie. 

Nabilah & Syafik
Yang ni pun bertemu jodoh di Mrsm Pc jgk, due-due tengah study medic dtempat yg berlainan, Diorg ni fresh lagi baru selamat diijabkabul 17/12 aritu. Alhamdullilah tahniah2, sorry xdpt pergi..huk3

Nik Fah Aisah & Irfan Aqli
Gambar kahwin nik fah n irfan aqli kat atas ni puloh la yang jadi tukang snap..hihih, cantikkan, puloh pun buat khidmat amek2 gambar nie, korang boleh klik link ni Lote Production and fb Lote, kompem come lote gambar-gambar korang nanti.. =) 

Ade 2 lagi kawan ak yang bakal bergelar isteri, 24/12/11 ni turn khalis then 21/1/12 turn mija pulak. Tahniah awal-awal ye kawan. Happy for you.


Jangan tanya bile turn aku yer, haha..bukan sekarang dan bukan tahun depan, insyaallah 2 tahun lagi baru pikir pasal  kahwin2 ni. Pilihan ditangan keluarga, keputusan dtgn ku..tapi Jodoh itu ketentuan Allah.  Sekarang fokus kerja dulu, sblm tu kene settle fyp dan segala macam pojek2. Insyaallah dpermudahkan, xlame dah..cket jer lagii...
Okes, salam sume.Thanks sudi-sudi jenguk sepatbiru =)
Gambar-gambar: kredit to puloh, mija and khalis



p/s: korang bile nak kahwin ? =p

14 December 2011

Sanah helwa Achik


“I wish you a very happy birthday dear.You are a special gift from ALLAH for us and i pray may you live long and plenty of blessing.”
 achik dah 18 tahun :)
we miss u so much, saranghaeyo!! 

03 December 2011

Replay again again n again.... :D

Dengan KuasaMu - Nur One 


Dengan KuasaMu

Jiwaku tergoncang
Terus melayang
Mengembara cinta



Dengan KuasaMu

Hati telah terpaut
Lalu terikat
Ditawan cinta



Bukan bibir ini berbicara

Namun jiwa ini berbahasa
Dalam lamunan ku yakinkan
Kaulah teman kebahagiaan



Tuhan temukan daku penawar

Terluka ditusuk duri cinta
Hanya dia..cuma dia
Yang kan mampu menyembuhnya



Dan terus aku

Terus berdoa
(Hanya dia membawa bahagia)



Dengan KuasaMu

Mataku memandang
Sepenuh sayang
Dia tercinta



Dengan KuasaMu

Pastiku diseru
Dan kan menyatu
Di ambang cinta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...