31 December 2011

bye bye 2011, welcome 2012

Assalamualaikum

Hari ini last day 2011, esok dah 2012, owh kejap nye..lagi beberapa hari nak habis degree. Dalam 2011 ni, ape yang kite belajar ye, ape pengalaman baru, ape pengajaran hidup ye?? Renungkan..insyaallah tahun ini sebagai pengajaran untuk memulakan langkah ke tahun 2012, be better!!

Tahun depan bukan lagi official student, dah start hidup as a working women but still learning, so still belajar even secara tidak langsung. Process belajar memang xpernah stop, continuously.. belajar untuk behave jadi kakak and anak yang baik serta hamba yang senantiase mencari keredhaan-Nya. Moga dpermudahkan semua urusan..Amin

Akhir 2011 ni, nak xnak, suke xsuke, azam baru mesti ade tiap2 tahun =p
1) cek azam tahun lepas berjaya ke x?
2) buat azam baru, if azam tahun lepas dh settle, if not proceed dgn tahun lepas nye..hoho
3) berusaha menjayakan azam, okes.. =D
Azam masing2 sendiri punye tau k. all da best 

kompem rindu korang nanti =)
bye bye 2011

29 December 2011

i was kidnapped n im happpppppyyyyyy :D

Assalamualaikum
since half viva dah settle so boleh la rajin ckettt nk update blog
tapi still kurang rajin nk tulis, meh kite layan gambar yerr..korang pun malas nk bace kan :D

^______^
thank you MEGI!!!!
fake snow is a must, haha
MEGI hebat!!!
23 sudah :D







26 December 2011

i was kidnapped!


penculik begitu comel dan ceria sekali
tak sempat nak story panjang-panjang
report fyp tak siap lagi
next time ek 
MyEm0.Com

23 December 2011

Result PMR dah kuar pun

Assalamualaikum
Tahniah kepada Nasuha Sofwani aka cua :D
Aritu Nasiha Sofwani dapat result UPSR, semalam turn cua dapat result PMR, Alhamdullilah 8A.Tahun ni, ummi cakap MRSM Pasir tumbuh merangkap skolah cua jatuh cket result diorang coz ade 14 students yg xdpt straight A, compare to last year katenye almost 100%. well, Pasir tumboh memang dah lame "ngetop" since zaman kakak lagi even kakak mrsm k.krai pun, mmg ku akui pasir tumboh ngetop gitu..heee

Upper form nanti, 1st choice, mara pc, 2nd xsilap mara taiping..mintak-mintak la dapat mara pc, senang macam kakak n angah dulu. hee. Tapi kene behave lebih cket la, anak cikgu..hohoho. kalau result UKKM cua lepas target untuk masuk mara pc. Welcome to mara pc laa. :D

Nasuha Sofwani Mohamad Shiham
INI Senarai Maktab Rendah Sains Mara Terbaik PMR 12 mengikut GPS( Gred Purata Sekolah) Pencapaian GPS PMR 2011 mengikut MRSM

1. Gemencheh 1.0204
2. Pasir Tumboh 1.0210
3. KKB 1.0238
4. Tun Abdul Razak 1.0248
5. pasir Salak 1.0313
6. Lenggong 1.0341
7. Terendak 1.00380
8. Gerik 1.0385
9. Serting 1.0408
10. K.Klawang
11. K.Terengganu
12. Muadzam
13. Beseri
14. Traskrian
15. Kubang Pasu
16. Batu Pahat
17. Balik Pulau
18. Langkawi
19. Pendang
20. PDRM
21. Pontian
22. Mersing
23. Kepala Batas
24. K.Kinabalu
25. Kuantan
26. Kuala Berang
27. Felda
28. Pengkalan HUlu
29. Alor Gajah
30. Kuala Lipis
31. Kuala Kerai
32. Merbok
33. Kuching
34. Kota Putra
35. Besut
36. Jeli

Berita cakap, "Keputusan PMR 2011 adalah yang terbaik untuk 4 tahun ini. 34,271 (7.77%) daripada 441,137 raih semua A dalam 2011 Penilaian Menengah Rendah (PMR)" Tahniah :)
sumber: tokobakso
Cari dan cari sekali mrsm k.krai no.31 tuh..huhuhu, tkpe lah..next year usaha lagi yerr, k.rai forever dhati..gituuuu :D
okes, thanks, jenguk2 sepatbiru..selamat hari jumaat :)




21 December 2011

20 December 2011

Musim kahwin dah tiba

Assalamualaikum

Bile umur dah 20+ memang dah musim yang seswaiii untuk kahwin, ramai member-member time blaja luh dah upgrade status dari single ke married. well tahniah, big step and a good one =D

Member first yang kahwin, atin and puloh, atin kenal time dekat intec, kitaorg sekelas, puloh pulak memang dah kenal since F1 lagi. Bertemu jodoh dbumi Adelaide, berkahwin pun disane...kangaroo sangat =p. Insyaallah kenduri di malaysia bulan 1 and bulan 2 ni.

Fatin & Saifullah
Next, ialah nabilah n syafik, bukan nabilah rumate ku, yg tu pun dgn syafik jgk..hahha. Ini nabilah sekelas time form 5,bertemu jodoh di Mrsm Pc.. Diorang kahwin time raya puasa tahun nie. 

Nabilah & Syafik
Yang ni pun bertemu jodoh di Mrsm Pc jgk, due-due tengah study medic dtempat yg berlainan, Diorg ni fresh lagi baru selamat diijabkabul 17/12 aritu. Alhamdullilah tahniah2, sorry xdpt pergi..huk3

Nik Fah Aisah & Irfan Aqli
Gambar kahwin nik fah n irfan aqli kat atas ni puloh la yang jadi tukang snap..hihih, cantikkan, puloh pun buat khidmat amek2 gambar nie, korang boleh klik link ni Lote Production and fb Lote, kompem come lote gambar-gambar korang nanti.. =) 

Ade 2 lagi kawan ak yang bakal bergelar isteri, 24/12/11 ni turn khalis then 21/1/12 turn mija pulak. Tahniah awal-awal ye kawan. Happy for you.


Jangan tanya bile turn aku yer, haha..bukan sekarang dan bukan tahun depan, insyaallah 2 tahun lagi baru pikir pasal  kahwin2 ni. Pilihan ditangan keluarga, keputusan dtgn ku..tapi Jodoh itu ketentuan Allah.  Sekarang fokus kerja dulu, sblm tu kene settle fyp dan segala macam pojek2. Insyaallah dpermudahkan, xlame dah..cket jer lagii...
Okes, salam sume.Thanks sudi-sudi jenguk sepatbiru =)
Gambar-gambar: kredit to puloh, mija and khalis



p/s: korang bile nak kahwin ? =p

14 December 2011

Sanah helwa Achik


“I wish you a very happy birthday dear.You are a special gift from ALLAH for us and i pray may you live long and plenty of blessing.”
 achik dah 18 tahun :)
we miss u so much, saranghaeyo!! 

03 December 2011

Replay again again n again.... :D

Dengan KuasaMu - Nur One 


Dengan KuasaMu

Jiwaku tergoncang
Terus melayang
Mengembara cinta



Dengan KuasaMu

Hati telah terpaut
Lalu terikat
Ditawan cinta



Bukan bibir ini berbicara

Namun jiwa ini berbahasa
Dalam lamunan ku yakinkan
Kaulah teman kebahagiaan



Tuhan temukan daku penawar

Terluka ditusuk duri cinta
Hanya dia..cuma dia
Yang kan mampu menyembuhnya



Dan terus aku

Terus berdoa
(Hanya dia membawa bahagia)



Dengan KuasaMu

Mataku memandang
Sepenuh sayang
Dia tercinta



Dengan KuasaMu

Pastiku diseru
Dan kan menyatu
Di ambang cinta

25 November 2011

GIVEAWAY : IRINE NADIA nak kasi MIRACLE TAB for FREE!"



Assalamualaikum
dah lame tak join giveaway, rasenye last time internship last year dulu. Biasanya kalu join giveaway memang sebab ape yang nak dgiveaway tu super duper menarik perhatian.
so, kali ini adik irine nak bagi MIRACLE TAB =D

Okes, saya tringin...... nak miracle tab ini tapi bukan untuk saya sebab Alhamdullilah, saya tak ade masalah kulit sangat kecuali kulit kering n jerawat datang jenguk skali skala but so far alhamdullilah.

Actually, saya nak my ummi try product ni sebab ummi ade masalah pigmentasi pada kulit. Rasenye faktor keturunan sebab siblings ummi pun same jugak. ummi dah try macam2 tapi tidak berhasil, kalu jadi pun kejap jer then masalah balik.

Memang dah plan nak beli kat ummi tanpa die tahu iyelah mahalkan mesti ummi cakap membazir. So sebab masih student fulus pun kureng, kene saving dulu, then bile tahu adik irine nak buat giveaway, why not try kan, mane tahu rezeki ade, iA.. Lagipun based on testimonial orang hantar tu, saya rasa product ini amat meyakinkan dan yang penting Halal, so bleh gune tanpa was-was.hee, nice kan =)


Apepun, my ummi is still the most beautiful and wonderful woman i ever known, luv u so much okasann =D





p/s: gambar miracle tab kredit utk irine =)

21 November 2011

Pelangi indah

Kadang-kadang Allah tutup matahari,

Allah datangkan hujan dan guruh yang menyeramkan.
Kita tertanya-tanya, "ke mana perginya matahari? Kenapa Allah uji aku sampai macam ini?"
Namun, selepas itu, Allah memberi kita pelangi.
Indahnya pelangi itu.
Ya, Itulah pelangi cinta.
Cinta yang paling indah.
Itulah cinta ilahi.




Sesungguhnya janji Allah itu adalah pasti
dan Dia tidak pernah meninggalkan hamba-hamba yang memerlukan-Nya
syukur ke hadrat illahi, hari ini mampu celik mata lagi
moga hari ini lebih baik dari semalam
insyaallah

20 November 2011

Lumix part 2

Assalamualaikum

Tibe-tibe Lumix part 2 kan...entah bile part 1 tak tau..hehehe, part 1 nye sini. Time balik yang xcident aritu dah bagi Lumix kat ayah suh pi hantar kedai, baiki... Setelah lame tak bukak Lumix since msuk air, try-try bukak boleh on tetapi.....screen jadi gelap, try snap..pastu transfer dalam laptop tengok-tengok gambar hitam, gelap!... then OFF terus lumix. Time bagi kat ayah try on balik, kali ni tak leh on pulak dah..tak tau la ape nak jadi ngan lumix nih..sekarang kat kedai xtau ape cerr..huhuhu. Insyaallah ade hikmah dsebalik sume nih, husnuzon2.....

update blog pun takde gambar-gambar baru lah, tadi usha-usha album lame..rindu pulak kat Lumix, cepat la sihat wahai lumix...

atiq and iman time raya puase 

on da way balik p.mas, jmpe umah comel

betta fish ayah, bekas ikan comot cket..hee

khamis lepas, result UPSR kan, Alhamdullilah cia dapat 5A. Tahniah cia dan rakan-rakan sebaye yer..  Insyaallah plan nye nak suh cia masuk Maahad Muhammadi Perempuan, ikut jejak acik tapi kene lepas ujian kemasukan laa, iA dpermudahkan..tapi ummi try jugak mintak MARA. tengokla rezeki dapat mane-mane. kalau cia masuk asrama, sunyi la serambi sofwan. sume duk jauh-jauh.. Ya allah bialah dapat rezeki keje kat kelantan nanti boleh teman umi, ayah n cik n bleh minum tea beng pasar kale chepo ari2..=p

Tahniah Nasiha Sofwani
okes, selamat malam..Assalamualaikum, thanks sudi-sudi singgah sepatbiru
p/s: angkut DSLR seketul best jgk kan.. =p

28 October 2011

Accident kereta..... salah aku....

Assalamualaikum
bersyukur dberi peluang untuk menulis entry baru lagi. Amin....

sepatutnya aku pulang ke Utp ahad lepas tapi disebabkan sesuatu yang tidak boleh dielakan.... baru hari ini aku selamat tiba ke Utp. kalau tuhan dah ckap jadi maka jadilah, kun fayakun. Ahad aritu lepas hantar cua balik mrsm ak terus drive ke umah Cikna untuk ambil file gambar sempene graduasi budak-budak tadika cahayaku. Cikna mintak tolong angah buat video graduasi. Sampai umah cikna elok-elok msuk waktu maghrib so terus solat kat situ. Terun dari umah Cikna dekat-dekat kul 8pm dah laa, bas nak balik utp kul 8.30pm so drive kete tuh agak kalut2 cket.

Bahagian seat sebelah driver, tempat duduk angah.

Tak tau la camner, gara-gara nak elak sebuah kereta, kereta yang aku drive jadi lost control and sebelum terbabas masuk longkang ak terlanggar seorang pejalan kaki. Allah saje yang tau waktu tu..betapa takutnya aku. Jalan perindustrian tu memang gelap sebab takde lampu jalan. Aku pulak silau. Aku bukan sorang-sorang dalam kerete time tu tapi dengan angah, angah pun same lah naik bas balik Uniten kul 8.30pm jugak. Alhamdullilah tidak terhingga sebab aku and angah cume luke-luke ringan tapi angah kena jahit cket kat tangan kanan.
kiri kereta memang rosak banyak
tayar depan belah kiri, ni sebab melompat msuk longkang

aku sedar time kerete masuk longkang tuh, kerete berasap and aku dengar bunyi cam air tumpah, ingatkan minyak tumpah, memang kalut lah ak keluar, ak n angah keluar ikut cermin depan kerete sbb cermin dah mmg hancur lebur. keluar and lompat longkang duk kat tepi jalan pastu baru ramai orang datang tolong. 

aku and angah keluar ikut cermin depan ni lah
Ingatkan luke kat  tangan jer, pastu bile ade sorang makcik bawak duduk garage umah die baru perasan kaki kanan berdarah sebab banyak masuk kace n kepala jg berdarah cket. kaki tu mgkin luke time nak keluar dari kerete kot.
belah kanan sihat sajo
Dalam 10minit pastu umi and ayah sampai. ambulance and polis pun sampai serentak. budak yang ak langgar tu tercampak masuk longkang dan tidak sedarkan diri. ya allah mmg aku takut teramat sgt, orang tempat kejadian ckap budak tu agak2 50-50 kot, antara hidup dan mati.

belah kiri mmg teruk. Alhamdullilah angah ok.
En.polis amek butir-butir diri aku kejap lepas tu ummi n ayah bawak p hospital pakar perdana kota bharu. report esk pagi baru pergi buat sebab tempoh 24hours. Malam tu kawan ayah pergi hospital USM tengokkan budak yang aku langgar tu. Rupanya die orang Bangladesh, pekerja kilang time tu die on da way balik kerja. alhamdullilah tak mati tapi patah tulang punggung.

dalaman Ok, so xleh declare total loss kat insurance
Memang kali ini aku tidak bernasib baik tak macam kes tragedi ayam penyet tu tapi even tidak bernasib baik pun dengan keadaan aku yang masih boleh berjalan dengan sempurna ni dan boleh buat urusan harian seperti biasa, ak panjat kesyukuran tidak terhingga..terima kasih sgt ya allah. terima kasih kerana masih memberi kesempatan untuk aku mengumpul bekal buat perjalanan akhirat-Mu.

angah, im sorry..janji bwk kete baik2 pasni!
Semoga pengalaman aku menjadi pengajaran kita semua. 

11 October 2011

Lain kali mintak izin yerr..

Assalamualaikum

Hari tu rasenye ade tulis pasal nak lebih kerap update blog tapi nampak gayanya tidak mampu berjaya selagi tak grad.MyEm0.ComBanyak hal yang berlaku around me tapi yang paling memberi kesan ialah pasal LUMIX, yes my lumix masuk air MyEm0.Com. tak tau la apasal gadget2 aku suke masuk air, dulu laptop, hard disk n brodband n sekarang lumix lak, oppss lupe, dulu pun nokia aku pernah masuk dalam besen rendam baju..hohoho

Yang laptop, keyboard rosak after masuk air so pakai external keyboard, broadband alhamdullilah 2 hari after incident masuk air terus boleh gune and external pun boleh gune tp........................ after 8 months. still syukur ade rezeki lagi.

MyEm0.Commacam mane lumix boleh masuk air, Nih nak cter......
Ahad lepas, pergi picnic kat sungai area papan, picnic mengejut so tak bagitau ummi awal-awal sebab kompem ummi tak bagi. Kat sane aku tak mandi sangat pun seluar jer basah, tapi entah macam mane tergelincir, boom masuk terendam terus dalam air sekali dengan lumix yang aku sangkut kat leher, yess aku tau, padan muke! Lumix pun mandi.

Balik utp, malam tu terus call ummi, sebelum citer ape2 mintak maaf dulu, sape suh pergi xmintak izin. aku kalau keluar memang selalu mintak sebab even mende kecik pun restu ummi buat aku rase selamat. tau ummi cakap ape, "tu la..tgk tuhan nak tunjuk doh, baru cket tuh..kalu jadi lebih teruk gano..lain kali jange senyak oyak nak g mano2 ko ummi". yup regret sangat tapi mende dah jadi.

Sekarang Lumix still xleh on. MyEm0.ComTak sure bateri prob or camera itu yang prob. Insyaallah balik Raya Haji or Deepavali nih ak try pi anta kedai. tengak lah camner.. 
Alhamdullilah, memory card selamat, so gambar2 pun selamatMyEm0.Com





harap sangat masih ade jodoh dengan Lumix, hurmmm...
sekian update kali ni. MyEm0.Com

04 October 2011

terbang tinggi-tinggi

Assalamualaikum



Sekarang berada di Shah Alam, baru lepas menghantar adik aku, Amar Sofwan ke Klia. Alhamdullilah semua urusan berjalan lancar, cita-cita acik nak sambung belajar medic mesir tercapai juga. Happy untuk acik, tapi sedikit berat nak lepaskan acik pergi...adik laki sorang dan tersangat special. Ape pun, kakak sentiasa doakan yang terbaik untuk acik. Belajar elok-elok yer acik....miss u dah ~~

Amar  Sofwan Mohamad Shiham

sofwan's family

family acu.

Esok 4/10 cua menghadapi exam PMR, tadi pergi hantar acik pun cua takde, haruslah kan esok exam. sebelum bertolak ke shah alam, sempat singgah ke MRSM Pasir Tumbuh melawat cua, last before exam n last cua jumpe acik sebelum fly.

Nasuha Sofwani Mohamad Shiham
Acu and Ayah Su join sekali pergi hantar acik, kat shah alam nie pun stay umah acu, best bleh main ngan harith..hee. time on da way ke shah alam jumpe pelangi cantik sangat and time stop isi minyak kat gua musang kot..tak sure sangat, time tu pun view senja cantik teramat sangat.



sekian untuk update kali ini. sekarang memang jarang sangat update =|. Insyaallah merajinkan diri cket after dis..huk3.
Salam =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...