11 December 2009

Korean Drama

Currently watching these two korean drama ;

You're beautiful

Brilliant Legacy

Biasanya ak xlayan sgt korean drama nih lg prefer jpon sbb jalan cter diorg siyes n byak sdey2. Both cter nih pun cam2 gak tp you're beautiful tuh lawak2 cket tp lawak die xmengarut cam jpon nye drama laaa plus ade jan guen suk lak..hihihi =P. Cter Brilliant legacy nih best sbb jalan cter die menarik tp cam biasa la korea, 2 laki minat satu pempuan n mst ade sorg pempuan lagi yg jd penghalang. OST you're beautiful sgt best, ade satu lagu jan guen suk nyanyi..mmg cair..hahha. Ade ms layan la cter2 nih xrugi rsnye. Out of 5 star ak bleh bagi 4.

selamat menonton ^_^

08 December 2009

kb mall accident


Siapa sangka, jalan-jalan shopping kat Mall b0leh accident dengan kereta. Sebab itu la orang cakap malang tak berbau. Itula kejadian yang berlaku kat kbmall aritu 6/12. Rasanya dah ramai yang tau pasal berita ni dah keluar paper n news kat tv.

bc news kat bernama br tau memang ade driver dalam kete tuh."the driver of the car, Nor Ain Said, 19, sustained severe injuries". tentu sangat driver pun akan cedera teruk sbb tgk gmbr kete dh tau. teruk kot kete tuh. So yg lari tuh kwn2 driver yg tolong tolak kereta tu laa. Diorang terkejut sgt smpi terus melarikan diri. Apa pun serah diri la, kesian keluarga mangsa. Lagipun diorg xsgaja gak. But, sume accident xsgaja kan..urmm

aku ada baca start online td. Article tulis cmni "Weak wall to be blamed for freak mall accident" Sbb tu la senang sgt wall tuh break. Pihak yang bertanggungjawab perlu beri penjelasan laa, nape wall nipis sgt, kurang bajet ke..jawab2...

haishh, banyak sangat cerita berlainan version pasal incident nih, ade ckp diorg tgh blaja kereta kat parking lot ats tu. ade gak yg ckp kereta diorg rosak so diorg cube tolak pas2 driver lost control n terlebih tekan minyak sbb tuh rempuh concrete wall n terus jatuh bwh. Ada jg yg ckp kwn driver tuh ade dlm kereta, diorg cedera cket je sbb tuh mampu larikan diri. kalau kwn driver tu dlm kete sapa yg tolak kete jadi mkna nya btol la crita yg diorg blaja kete kat atas tu tp xsilap driver tuh mmg da ade lesen..hurm..mne satu yg btol xtau

Sekarang kb mall dtutup buat sementara waktu until semuanya pulih dan diyakini selamat untuk beroperasi semula. kita doakan la agak keluarga mangsa dpt byak2 bersabar and sedekahkan al-fatihah kepada
Siti Noramira Shamsuddin, 19, and Siti Nordiana Azman, 18. Kepada yg msih drawat semoga cepat sembuh. Aminn...



p/s: jangan fobia nk g mall lak eh pasni..
sume pic2 d amek dr http://nixkgeekier.net

27 November 2009

aidil...... adha



Selamat Hari Raya Aidiladha kawan-kawan semua
seronok kan bile da sampai umah, da xpikir pasal exam lagi..just raya2...makan2..besto place~
tp actually dis year nye raya haji xsemeriah cam last year N last2 year coz ramai yg tidak balik..TP tkpe raya tetap jalan, 'ustaz shiham' MyEm0.Comhihiihi.. tetap pergi sembelih lembu.
photoshoot pun ttp jalan but just for a ladies..n sofwan's family
ok, sekian utk update kali ini
sambung makan satay..
babaii
MyEm0.Com

25 November 2009

21 November 2009

mecha Vs heat

one more to kill
be ready to fight
today
rest rest rest

So far paper yang paling worse -> HEAT TRANSFER <- mmg xtertransfer pun heat tu. and
paper yang ramai budak mechy eppy -> MECHATRONIC <- thanks to Dr naga n Dr Vu
Memang la best dgn mecha, malam before final cam hafal skema jawapan n time exam ramai kuar awal..hebat, Tapi untuk satu sem nih honestly ak xtau ape yg ak blaja, rasenye sume yg Dr.naga n Dr.vu duk aja kat C tu satu pun xmasuk dlm otak ku. Bile dpikirkan balik, sdey dgn diri sndiri, bazirkan mase satu sem konon nye amek kos mecha tp ape pun xdpt dgn mecha tu, if result mecha bgus pun, ats kertas n dlm record system je. Pada diri nih xde ape pun.

next sem amek lagi mecha, mecha II lak kali nih.. jgn la jadi mcm sem nih, mmg xtau ape tp final bleh jawab, heaven gler tp deep down..hell.

terbalik lak ngan heat, dr awal sem struggle, utk quiz pun std smpi lewat mlm tp last2 ape, xleh jwb jgk. untuk final smpi xtdo tp still xleh jwb pun, dlm exam da bkn heat transfer tp dah jadi heat gain + generate lagi.

tapi yela lumrah, ade susah ade senang, bukan sume yang kte nak kte slalu dpt. jadi sbb tu kte kne terus usaha jgk even sumtimes rse cam tak berbaloi. Ingat yg tuhan menilai dari usaha seseorang, n sejauh mne dia yakin dgn rahmat-Nya. cam kes mecha tu jgk, at least berusaha untuk hafal skema jawapan kalu x kompem lagi dasat dari heat gain kan3. =P

09 November 2009

Final exam starto~~

kOwai........!!!

1st paper : Probability and Statistic
11/11/09 (wednesday)
9am-12pm
Main HalL

2nd paper : Thermodynamic II
16/11/09 (monday)
9am-12pm
Chancellor HalL

3rd paper : Mechatronic I
17/11/09 (tuesday)
9am-12pm
Test Room Block N

4th paper : Heat Transfer
20/11/09 (friday)
9am-12pm
Seminar Room

5th paper : Mechanical Engineering Design II
21/11/09 (saturday)
9am-12pm
Seminar Room

Last paper : Mechanics of Machine
25/11/09 (wednesday)
2.30pm-5.30pm
Main HalL

mechy2 sekalian..wish u guys all da best..work hard till 25/11 then enjoy puas2..=P


06 November 2009

1

Salam
hari ini adalah hari merdeka sementara sebab segala test dan presentation sudah pun berakhir. dikatakan sementara sebab next week final exam startO... jadi kne start study balikMyEm0.Com
tadi test heat transfer TERUK sangat..hohooh. 2 soalan je tapi susah dah la jalan kerje panjang..SDEY2...MyEm0.Com.ape pun test dah abis and presentation dah selesai.
Malam nie nk relex dgn shaman king..hihhii..Asakura yOh..eh,Hana da skrg..hihihi..i'm comingMyEm0.Com
daa~~
Salam merdeka test~

16 October 2009

layan~~


weekend yg ak rs start since ari selasa aritu algi..ape nk jd enth dgn diri nih
smlm kuar ngan abil n syak melayan PapadOm, hajat nk usha heels jgk tp xkesampaian
mls nk ckp lbh2, tp cter nih mmg best, berbaloi baloi la tgk kat wayang pun..hihihi


mereka =)

20 September 2009

Salam Lebaran



salam..
SELAMAT HARI RAYA
mcm biasa pagi2 memang kalut nk siapkn juadah n pergi solat
after solat raya td, kluarga mama n cikna sume berkumpul kat umah, plus kluarga acu skali.
cikla br bertolak arini dr manjung n mok long tahun ni xbalik..
kalau time raya part yg paling best bukan nye time bagi duit raya tp time photo shoot,,hihi
memang semangat sume...
tema warna tahun ini
sofwan's family = peach color
mama's family = pink color
cik na's family = soft green
acu's family = dark green


keluarga mama dah jadi kaluarga besar, 3 org da kawin..kak penny, abe anda n kak long
pulak tahun nih, abe anda tambah ahli baru..ana zulika..hihihi

xjelas sgt ana..tp ana mmg power ahh, bising cmner pun tdor je die

esk kat umah mama lak pas2 cikna..
skali lagi...selamat hari raya sume..=)




13 September 2009

tag dr ayin

When you looked at yourself in the mirror today, what was the first thing you thought?
> jerawat lagi....hohooh

2. How much cash do you have on you?
> RM 7..nk2 balik nih pokai cket..huuu

3. What's a word that rhymes with "TEST"
> mom n heat

4. Favorite planet?
> earth

5. Who is the 4th person on your missed call list on your cell phone?
> ade satu je, apis...

6. What is your favorite ringtone on your phone?
> arashi-love so sweet...=)

7. What shirt are you wearing?
>body glove

8. Do you "label" yourself?
> lazy

9. Name the brand of your shoes you're currently wearing.
> clark

10. Bright or Dark Room?
> bright

11. What do you think about the last person who took this survey?
> ayin, no music no cry..hohooh

13. What were you doing at midnight last night?
> layan cter..

14. What did your last text message you received on your cell say?
> haik, wakarimashta ne....(dr angah)

15. Where is your nearest 7-11?
> taman maju

16. What's a saying that you use a lot?
> .......

17.Who told you they loved you last?
> ummi

18. Last furry thing you touched?
> i dont hav furry thing

19. How many drugs have you done in the past three days?
> coto?!!

20. How many rolls of film do you need to get developed?
> digital da skrg

21. Favorite age you have been so far?
> 17

22. Your worst enemy?
> makan

23. What is your current desktop picture?
> ninomiya kazunari

24. What was the last thing you said to someone?
> okairi...

25. If you had to choose between a million bucks or to be able to fly, which would you choose?
> million bucks

26. Do you like someone?
> yup...nino

27. The last song you listened to?
> gimmick game -ninomiya kazunari

28. Who do you want to take this survey?
> cikzureen n cikminn..
cik2 sekalian, ilek2 la..jgn std sgt..hihih

12 September 2009

facebook??

td duk usha2 tenet skali ternampak status kawan aku
" rupa-rupa aku ade ramai kawan yang bangsa yahudi "
ape ke hel, plek la jgk..sbb nk tau nape die ckp cm2 ak pun klik la die punye link kat situ
kalu krg nk bace gak klik sini...

fuh..terkezut jgk sbntr,,iye ker..
pastu ak pun search la cket2 psl CEO fb tuh dan kelihatanye adlh benar sperti dlm blog tuh
so, tnpa pikir panjang aku pun delete je fb tuh..
kalau ini yg dpt ak bt utk bantu saudara2 aku..ak cube la, even td berat jgk sbnrnye nk deactivate, xjmpe tmpt nk delete, deactivate pun jd laa...
yela kan, kdg2 mmg ssh nk thn godaan dr xmkn mcD, sbb dh lame dh dgn mende tuh..
teruk sgt kan..tp tuh la hakikat nye..so fb nih, dr btol2 addict baik ak cpt2 retire
lagipun, memang ak rs fb nih byak melalaikan aku..ye ak memang lemah, sejak bt fb nih asik2 jengok fb, pagi sblm tdo..hohooh xpun terlalai pi bt mcm2 quiz yg best tuh..hishh..

kawan2..ape pun krg pikir laa, dah besar2 kan semua...ihihi
kalau krg rs fb tuh xsalah n maklumat yg aku dpt tuh salah..tolong la btolkan
tp kalau mmg btol ape yg dtulis dlm link tuh, btolkan la ape yg ptt dbtolkan

k'lah Selamat memburu malam Lailatul Qadar
salam...



-----------------------------------------------------------------------
update2....!!
article tentang facebook kat saifulislam.com
klik-klik

11 September 2009

arigato na =)

thanks for da award easan.. award for being 200 first follower.ahak..
btw..nice drawing =P

08 September 2009

Sedikit Perkongsian



Article ni dforwardkan oleh kawanku, dan jelasnya article ini sangat bagus dan elok jika dkongsikan dengan blogger2 sekalian. Baca dan hayati..semoga ia dapat memberi pengajaran kepada kita semua..


Kepade mreke2 yg nk menghantar dan menerime hantaran..pk2n

“Sayang, tengok nih. Cantiknya AlQuran nih.. Warna keemasan. Sesuai
untuk kita buat hantaran” pekik Jamilah kepada Nabil..

“Sini pun cantik juga. Warna unggu keemasan. Mana satu kita nak beli
nih” balas Nabil.

Mereka sedang asyik mencari bahan-bahan untuk dibuat hantaran. Tinggal
satu lagi yang masih dicari-cari iaitu AlQuran yang bakal dijadikan
hantaran.

“Tapi, yang ni lagi best, ada terjemahan arab” keluh Jamilah.

“Ala, awak bukan reti pun bahasa arab” jawab Nabil.. Tergelak Jamilah.
Berbahagia rasanya dapat calon suami seperti Nabil. Prihatin..

“Apa yang saudara cari tu. Nampak seronok saya lihat” tegur pakcik
berbaju putih. Jaluran baju ke bawah menampakkan lagi seri wajah seorang
pakcik dalam lingkungan 40-an.

“Oh, kami cari AlQuran. Nak buat hantaran. Maklumlah, nak bina masjid”
sengih Nabil. Jamilah ikut senyum tidak jauh dari situ..

“Oh. Bagus lah. Adik selalu baca waktu bila?” pakcik menyoal sambil
tersenyum.

“Aa... aa.. lama dah saya tak baca, pakcik“ teragak-agak Nabil menjawab.
Jamilah sudah di sebelah rak yang lain.

“Kalau gitu, tak perlu lah beli AlQuran kalau sekadar hantaran. Kesian
ALQuran. Itu bukan kitab hiasan, dik” tegur pakcik berhemah.

“Alah, pakcik nih. Kacau daun pulak urusan orang muda.. Kami beli ni nak
baca la” tiba-tiba Jamilah muncul dengan selamba jawapannya.

“Oh, baguslah. Kalau gitu beli lah tafsir ArRahman. Ada tafsiran lagi”
cadang pakcik. Mukanya nampak seperti orang-orang ahli masjid.

“Ala, besar lah pakcik. Kami nak pilih nih. Kiut lagi” senyum Jamilah
mengangkat bungkusan AlQuran warna unggu keemasan. Saiznya kecil.

“Jangan lupa baca ya” pakcik dengan selamba sambil meninggalkan pasangan
tersebut.

“Sibuk je la pakcik tu” Jamilah mengomel.

Nabil kelihatan serba salah. Mungkin ‘terpukul’ dengan kata-kata seorang
pakcik yang muncul secara tiba-tiba.

Hari yang dinantikan sudah tiba. Mereka sudah bersolek. Hari nan indah.
Terlalu indah buat pasangan teruna dan dara yang bakal disatukan. Nabil
dan Jamilah tidak sabar-sabar menantikan ucapan indah tersebut. Pak imam
baru sahaja sampai.

“Assalamualaikum semua” ucapan salam Pak Imam bergema.

Nabil bagai hidup semula. Dirinya terkejut. Jantung bagai gugur serta
merta. Mungkin tidak percaya apa yang dipandangnya dihadapan. Ahli-ahli
keluarga berebut-rebut bersalaman dengan Pak Imam. Mukanya berseri-seri.
Janggutnya putih. Jubah putih. Rambutnya ada yang berwarna putih.

“Inikah pengantin hari ini?” tegur selamba Ustaz Saad.

“Pak.. Ustaz.. kabar baik, pak... usta.. ustazz..” jawab Nabil mengigil.
Jamilah juga terkebil-kebil melihat kelibat orang yang dikenali di kedai
buku 2 bulan lalu.

“Oh, sebelum tu, saya suka mendengar bacaan adik Nabil. Mudah-mudahan
kita dapat mengambil manfaat dari bacaan pengantin” cadang Ustaz Saad.
Kelihatan orang ramai mengiyakan. Maklumlah, ustaz Saad merupakan antara
orang dikenali oleh ahli-ahli sebagai penceramah tetap setiap hari
Khamis selepas maghrib.

Nabil menelan air liur. Baginya inilah saat paling menyeramkan bagi
dirinya. Peluh membasahi baju melayu satin berwarna putih.

“Ss.. su.. surah apa ustaz?” Nabil cuba mengagahkan diri. Jamilah masih
melihat dari tepi tirai. Memegang kepalanya. Seperti mengagak benda yang
sebaliknya berlaku.

“Oh, ayat yang mudah ja. Baca 3 ayat Surah ArRa’d” kata ustaz Saad
sambil menunjukkan baris giginya yang putih hasil bersugi setiap solat
mengikut sunnah nabi.
Surah Ar Rad

Surah Ar Ra'd

“Apa benda nih” detik hati Nabil.

“Bismillahirrahmaani rrahim.. ALL..MAA.. RIII..!!” berlagu Nabil.

Kelihatan gemuruh satu rumah pengantin perempuan. Ada yang keluar dari
rumah menahan gelak. Ada yang mengeluarkan air mata menahan kelucuan.
Ada yang menggeleng-geleng kepala. Ibu bapa Jamilah merah padam
wajahnya. Jamilah entah ke mana, mungkin berpura-pura ke tandas.

“Baru ustaz tahu ada kalimah almari di dalam ALQuran. Adik Nabil, cara
bacanya seperti begini : A’uzubillahiminnassya itaanirra jim..
Bismillahirrahmanir rahim.. ALIF.. LAMM.. MIMMM... RAA..” kedengar suara
gemersik Ustaz Sa’ad. Orang ramai kelihatan ingin mendengar lebih banyak
lagi alunan irama ALQurannya.

Nabil berasa seperti kilat menyambar kepalanya.

“Nabil, kamu jangan merendah-rendahkan kitab petunjuk iaitu AlQuran.
Ianya hendaklah dibaca bukan sekadar dijadikan hantaran. Malah lebih
malang perlakuan seperti ini seolah-olah menghina ALQuran. Beli ALQuran
kemudian menaruh di tempat-tempat tinggi seolah-olah ianya sudah cukup
bagi seorang muslim” tazkirah sudah bermula. Orang ramai memang senang
cara penyampaian ustaz Sa’ad.


“Tinggi mana pun kamu belajar, tiada gunanya kitab yang tidak berubah
ini tidak mampu kamu baca. Kitab ini pasti begini rupanya, ayatnya tetap
sama, kedudukannya tidak sama. Malah, ketahuilah Allah akan menjaganya
sehingga hari kiamat. Nabil, kalau kamu tahu orang-orang yang mengaku
kitab AlQuran sebagai kitab petunjuk kemudian diabaikan dia pasti
dilaknat oleh AlQuran itu sendiri. Tetapi beruntungnya orang-orangnya
memanfaatkan AlQuran setiap hari, membacanya, menghafalnya, mengamalkan
menjadikan hati terlalu tenang walapun dia bukannya seorang yang tinggi
pelajarannya, kaya hidupnya dan sebagainya...” penutup Ustaz Sa’ad sudah
dikagumi orang terutama yang mengikuti ceramahnya..

Hari semakin cepat berlalu.

Nabil sudah melalui hari-hari yang indah. Kitab ALQUran yang menjadi
hantaran pertunangan sudah menjadi diari kehidupannya yang aktif setiap
hari.

Pit.. Pit! Jangan lupa datang rumah ustaz malam nih. Kita belajar
sama-sama. Jangan lupa bawa isteri sekali ya Nabil. SMS dari ustaz Sa’ad
tiba. Jamilah senyum disisi suaminya, Nabil.

read dis...

Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) said: 'When a man dies and his
relatives are busy in funeral, there stands an extremely handsome man by
his head. When the dead body is shrouded, that man gets in between the
shroud and the chest of the deceased.

Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) bersabda : 'Bila seseorang
lelaki
itu mati dan saudaranya sibuk dengan pengebumiannya, berdiri lelaki
yang
betul-betul kacak di bahagian kepalanya. Bila mayatnya dikapan, lelaki
itu
berada di antara kain kapan dan si mati..

Selepas pengebumian, semua orang pulang ke rumah, 2 malaikat Mungkar dan
Nakir, datang dalam kubur dan cuba memisahkan lelaki kacak ini supaya
mereka boleh menyoal lelaki yang telah meninggal itu seorang diri
mengenai
ketaatannya kepada Allah. Tapi lelaki kacak itu berkata,
Dia adalah temanku, dia adalah kawanku. Aku takkan meninggalkannya
seorang
diri walau apa pun. Jika kamu ditetapkan untuk menyoal, lakukanlah
tugasmu. Aku tidak boleh meninggalkannya sehingga aku dapati dia
dimasukkan ke dalam Syurga.'

Thereafter he turns to his dead companion and says, 'I am the Qur'an,
which you used to read, sometimes in a loud voice and sometimes in a low
voice. Do not worry. After the interrogation of Munkar and Naker, you
will
have no grief.'

Selepas itu dia berpaling pada temannya yang meninggal dan berkata,'Aku
adalah Al-Quran, yang mana kamu membacanya, kadang-kadang dengan suara
yang nyaring dan kadang-kadang dengan suara yang perlahan. Jangan
bimbang.
Selepas soal siasat dari Mungkar dan Nakir, kamu tidak akan bersedih.'

When the interrogation is over, the handsome man arranges for him from
Al-Mala'ul A'laa (the angels in Heaven) silk bedding filled with musk.

Selepas soal siasat selesai, lelaki kacak mengatur untuknya daripada
Al-Mala'ul A'laa (malaikat dalam Syurga) tempat tidur dari sutera yang
dipenuhi bauan kesturi

Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) said: 'On the Day of Judgement,
before Allah, no other Intercessor will have a greater status than the
Qur'an, neither a Prophet nor an angel.'

Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) bersabda :'Di hari pengadilan,
di
hadapan Allah, tiada syafaat yang lebih baik darjatnya daripada Quran,
mahupun dari nabi atau malaikat.'

Please keep forwarding this 'Hadith' to all ....because

Sila sebarkan Hadis ini kepada semua ........kerana

Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) said:

'Pass on knowledge from me even if it is only one verse'.

'Sampaikan pengetahuan dari ku walaupun hanya satu ayat.'

May Allah bestow this favour on all of us.

07 September 2009

Selamat Hari Lahir Najat Sofwani


untuk angah SELAMAT HARI LAHIR dari kakak sweet 18 k... semoga tidurmu lebih teratur adikku dan semoga dpermudahkan urusanmu dunia dan akhirat above: present specially for you



p/s: miss u so much, balik nih kte layan muvi hbs2 ye...all da best std physic MyEm0.Com

04 September 2009

TESTo...

Next tests:
  • MED II - - - 9/9/09
  • HEAT TRANSFER - - - 11/9/09
  • MECHANICS of MACHINE - - - 14/9/09
Kepada budak-budak mechy yang comel sekalian, study week dah tak ade..timetable exam pun dah keluar, dah tak boleh rilek sangat dah..jom kte pakat2 study ye, aim untuk final terus, wah.!!mantap gitu
Pesanan iklas untuk teman-teman seperjuangan dan untuk diri sendiri yang semakin obses dengan nino san...
Sekian uodate untuk kali ini..

01 September 2009

so Happy!!!... =)

From left; Nelly, Sa, Ayin, Trah, Isz, War, Trex, Hannah n D
BFF ever =)
best gler dpt jmpe korg sume, rs ari2 nk pi shah alam..hihih
tkpe insyaallah, ade rezeki lagi kte leh jmpe n have fun together2 ekk
all da best kwan2..
trex gudluck final n nelly praktikal elok2, jgn duk chat time keje =P
n
utk ak, study2..test thermo 2/9 nih..sedar2 cket..hohoho

29 August 2009

di seksyen 17

ye..cket2, msh terasa pedih itu
tp skrg kat umah iss, best...akhirnye tercapai jgk hajat nk p berbuka kat wira sejati
pakcik n abg yg jual kat situ pun cm lagi ak..pelanggan setia la katakan..hihihii
esk plan nk g mid jmpe mc nah, trex,trah, ayin n mc d plus insyaallah sa n mama join same...xsabar2, tp skrg x tdo2 lagi..hihih, iss dh lene dbuai mimpi,mimpi cik abg die kot..=P
asl duk tgk movie sesame..pas2 dh tdo da die..tkpe la..esk kejut ak ye iss. nk melayan nino jap..hehhe,..
daa~~

28 August 2009

arghhhhhh

sakitnya ati....!
utk kwn2 sume bleh, sume sngp
tp utk ak, ssh sgt, byak sgt alsn....
knp rs bengang sgt nih...arghh!!!!!!
beci nyo......!!!!!!!!nerlhlifuerwhgiucbyy1p3958cy

22 August 2009

tag dr beck plop

1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
nama dberi Sepat Biru.....
knp plih name tuh...emmm, sbb ms bt blog nih, tgh pelihara ikan sepat yg color biru n merah


2)Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://najwasofwani.blogspot.com
sbb senang...hee


3)Apakah method penulisan dalam blog anda?
method?...emm, rojak kot

4)Pernah terasa nak hapuskan blog anda?
ade la jgk...


5)Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang TAG anda ini?
eppy go lucky, nice n miss u beck..hihiih


6)Senaraikan 10 orang yang akan anda TAG.
- zureen chan, thanks 4 da big bang MV
- abeel, slmt berpuasa =P
- tayeng, tag ko in process
- cikminn, cpt2 beli tiket balik shah alam
- rebond, sile bt tag nie ye
- the half, knp half ekk??
- puloh, kim sale ko fatin deh..
- easan, emm..sile2 jwb tag nie
- tg.anis, nanti tlg ak thermo ekk
- qimah, rindu nk dgr mu suko..hehehe



Salam ramadhan

Tiada hari seindah jumaat
Tiada kata seindah zikir
Tiada ibadah seindah solat
dan tiada bulan seindah ramadhan
salam Ramadhan al-mubarak


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Alhamdullilah kerana diri ini masih dberi kesempatan untuk menunaikan ibadah puasa..
kupanjatkan seribu kesyukuran kepada-Nya
selamat menunaikan ibadah puasa ye kawan2..
moga ramadhan kali ini menjadi lebih manis dalam mencari keampunan dan keredhaan-Nya
Insyaallah...

19 August 2009

Tag dr cik minn

Sila ceritakan 15 perkara yang orang x tau pasal awak dari awak kecik2 dulu sampai sekarang. Seterusnya, sila tag 5 org rakan awak pula.Terima kasih.

1. sy seorg kakak yg xbrape baik dan kuat cemburu dgn adik sy iaitu angah
sbb time kecik2 dulu sy slalu rs yg angah dpt ape2 lbh dr sy terutama perhatian.
no wonder ummi ckp sy ms kecik suke bt mslh..saje nk trk prhatian..hohoh

2. mse darjah 4 sy penah salah naik bas awam pas2 xtau nk trn mane. last2 pak cik bas tuh pi antr smpi umah..hohooh

3. pernah membunuh ikan2 dlm akuarium ayah sy sbb sy bagi mknn ikan satu botol terus. bajet2 ikan tuh bleh simpan nk mkn eso ker luse ker, igt ikan pndai simpan mknn...bdk kecik kan xleh pikir sgt..hohoho

4. mse kecik dulu sy suke tgk awan, pas2 imagine bentuk awn tuh mcm kura-kura laa.. ultramn la..mcm2 laa..n then excited sorg..hohoho

5. dulu kalau balik kampung, dlm keta sy slalu amik side belah kanan n angah amik side belah kiri. pas2 ktrg slalu tanding sape yg dpt kire umah besar n cantik plg banyak...

6. antr angah, acik cua n cia.. kakak sorg je yg penah kene cili kat mulut dgn ummi..hohoho

7. emmm.....blank2!

8. blank jgk!

9. emm, kehilangan kawan yg plg wa percayai (bkn mati). walauapepun, wa dh maafkn die n wa doakn die bahgia slalu. deep inside wa sgt rindukan die, mf sbb smpi skrg xmmpu nk berbicara..insyaallah akn tbe msenye...kuat2!!

10. dulu sy takut lembu sbb penah dkejar oleh segerombolan lembu dgn secra tidak langsung. skrg dh xtakut.ohoho

11. sy sgt syg n respek adik lelaki sy. dgn beraninye sy ktakan, sy bangga ade adik lelaki mcm die =D

12. sy xsuke ayam tp sy mkn ayam

13. sy plg xsuke bising terutm bile sy tdo..antibising!

14. blank lagi....

15. kenangan paling best ialah kat mrsm pc even awal2 dulu xnak gler2 msuk sbb ummi cikgu komp kat situ n nsb baik msuk, jmpe aizat n tubuh tbone n byak lagi...miss u guys

Seterusnya adalah nama mangsa-mangsa yang dtag :-
- ismazura ismail
- wan nasrin afifa wan daud
- nur athirah adnan
- haikal khusaini zainal abidin
- nur dhuha shahrain

17 August 2009

udah abis convo nya

MyEm0.Comye..convofair dh berakhir
ak pegi 2 kali je sbb xder ape yg menarik sgt compare to last year laa
yeke wa..or ade sbb lain..??
hurm...maybeMyEm0.Com

due2 pegi ak beli buku, huu....

-

actually ade satu lagi buku yg ak nk beli tp bajet dh xder



cam best je kan, nk bace sgt...tkpe la another time...
kat convofair tuh Ade sumthing la yg best gak..hiihi, ianye adlh cendawan goreng kat satu stall nih
haishh..bleh tahan 'umm' gak..hihihi, bleh cube bt nih
abil tya diorg gune tepung ape?
tepung jagung, tepung gandum, tepung bikarbonat, adabi tepung ape lagi enth
harus la karut sgt..secret resepi kot, turun temurun punye ker??
tkpe la cm2 kte try n error jer...huuu
nest year time convo ak da intern kot
so another convofair will be da last one
hope it is da best one
MyEm0.Com

15 August 2009

luv nino




hehehe, kali nih post psl actor jpon nih. Ninomiya dr group arashi.
actually dh lme tau psl group arashi nih tp bt xtau je sbb xminat dgn matsujun jd terus satu group xlayan.

ade satu arituh, kak pah dtg bilik pas2 die tunjuk video2 group arashi nih. tbe2 mata nih dh tlekat je kat nino. first nmpak nino die tgh main game. khusyuk gler..terus igt kat sumone yg addict gak ngan game nih.

sejak aritu la, mmg suke sgt dgn nino...suke2..hehhee
nino cute, kawaii sgt2..suke tgk die dance..comel lagi2 ble die bt peace..fuh, tergugat..
skrg tgh layan drama jpon ryusei no kizuna, nino blakon nanti nk layan yamada taro monagatari lak..nino ade jgk..hihii, skrg tgh musim nino....luv NINO

06 August 2009

Gudmorning ^_^

MyEm0.Com
Selamat Pagi semua..
waa..smngat pagi2 da posting. Hi3..sbenarnye nk elak dr tdo balik. pas sahur tadi solat subuh sume cm ngatuk lak.. tu la yg tringin nk menulis nih. arini, satu rumah ku berpuasa termasuk la cia si besar itu. time sahur td die yg plg byk mkn..kalau balik skolah xpuase da mmg nk kene la bdk tuh dgn kakak die nih.MyEm0.Com

hurm, tbe2 terpandang rak buku dlm bilik nih. novel2 ku dah xtersusun, komik pun dah salah ssn xikut turutan. lame dah xbaca novel skrg, dulu mmg pantang msuk popular mst pegi rak novel. Sebut pasal novel ni kenapa ia selalu dikaitkan dgn perempuan ekk? tp mmg xdsangkal yg ramai perempuan suka baca novel lagi-lagi novel cinta. Tapi lelaki pun xjauh kurangnye, ramai yg suka baca novel dan pada ku lelaki yang gemar baca novel nih jiwanya romantis gitu, mcm ayah..Ahadiat akashah, seorang penulis novel terkenal.lelaki tuu... MyEm0.Comaku sgt suke kan karya2 nye terutama lagenda budak setan sambunganye katerina dan berakhir dengan kasyah. novel nih da lame tp sesiapa yg xbaca lagi boleh la cube. Skrg ku suka baca tulisan dari hlovate, gaya penulisan yang cukup santai and mmg sgt sesuai dgn jiwa ku. yang paling ku suka ialah versus.

minat membaca novel nih sbnrnye dtg dari ayah..hihihi. Dulu ayah ade bagi satu novel lame bertajuk Tiga wajah. mengisahkan tentang tiga kawan yang memilih hala tuju yang berbeza tp bermula pada akar umbi yang sama. ayah ku mmg seorg yg bersastera cket tp ayah jg minat baca komik terutama karya fong che meng. ku minat baca komik pun sbb ayah..sblm start dgn conan, ku slalu baca komik Juara Golok n Juara semuanya pengaruh dari ayah, ummi pun da pening daa...hihihii

novel, komik, taekwando, badminton sumenye sbb ayah...opss..satu lagi, engineering pun..hee. MyEm0.ComMmg pengaruh yg cukup besar dlm hidupku..

p/s: skrg sdg membaca karya ustaz hasrizal lak..aku terima nikahnyeMyEm0.Com


03 August 2009

tag sengal 'gler2' dr eppoe

First, add "I'm a/an" on your title, then add the rest of the answers on as
you do the questions.
Tag 10 people tag the person who tagged you.

What color/kind of socks are you wearing?
[ ] Red = loud
[ ] Green = stupid
[ ] None = freaky
[ ] Fuzzy = gorgeous
[ ] Yellow = innocent
[ ] Purple = a little too happy
[ ] Black = emo
[ ] Stripes = funny
[ ] Gray = skanky
[ ] Pink = preppy
[ ] Light blue = sweaty
[0 ] Other = hot
[ ] White = sexy

What kind of pants are you wearing?
[ ] Shorts = cutie
[ ]Skirt/skort = skank
[ ]Corduroy = faggot homosexual
[ ]Tight jeans = scene kid
[ ]Ripped jeans = emo
[ ]Cammo = cage fighter
[0 ]Jeans = prep
[ ]Pajamas = pimp
[ ]Cargo = clown
[ ]Sweats = athlete
[ ]Boxers = brat
[ ]Booty shorts = female
[ ]Capris = Gangster
[ ]Nothing = hoe
[ ]Dickies = weirdo
[ ]Bikini bottoms = tiki girl
[ ]Other = sex addict

What is your natural hair color?
[ ]Auburn = that every one wants to make out with
[ ]Blonde = with a broken heart
[0]Black = with a sexy smile
[ ]Dark brown = with a hot boyfriend/girlfriend
[ ]Red = that likes to have fun
[ ]Brown = who loves to be different
[ ]Dirty blonde= with a nice ass
[ ]Bald = with herpes

Pick the month you were born on:
[ ]1 = who ate
[ ]2 = who needed
[ ]3 = who killed
[ ]4 = who shot
[ ]5 = who killed
[ ]6 = who smoked with
[]7 = who banged
[ ]8 = who ran shirtless with
[ ]9 = who got stabbed horribly by
[ ]10 = who cuddled with
[ ]11 = who slept with
[0 ]12 = who ran naked with

Pick the day you were born on:
[ ]01 = the kool-aid man
[ ]02 = a dog
[ ]03 = a shoe
[ ]04 = a toothbrush
[ ]05 = Santa Claus
[ ]06 = The Trojan man
[ ]07 = my ex-es
[ ]08 = a prostitute
[ ]09 = a porn star
[ ]10 = a bag of weed
[ ]11 = my lover
[ ]12 = a glass of milk
[ ]13 = a horse
[ ]14 = a lesbian
[ ]15 = a stripper
[ ]16 = a pickle
[ ]17 = a jew
[ ]18 = a homo
[ ]19 = an orange
[]20 = my mom
[ ]21 = a homeless guy
[ ]22 = a whore
[ ]23 = my crush
[ ]24 = an easter egg
[ ]25 = a jar of honey
[ 0]26 = a condom
[ ]27 = a bowl of cereal
[ ]28 = a french fry
[ ]29 = your dealer
[ ]30 = Paris Hilton
[ ]31 = your grandma

Pick the color of the shirt you are wearing
[ ]White = because I love marijuana
[ ]Black = because I'm sexy as hell
[ ]Pink = Because the lil people told me to
[]Blue = because I have AMAZING boobs
[ ]Red = because I'm a pimp and your jealous
[ ]Polka Dots = because I hate my life
[ ]Purple = because I'm gay
[0 ]Gray = because I got dared
[ ]Other = because that's how I roll
[ ]Green = because I'm good in bed
[ ]Orange = because I smoke crack
[ ]Turquoise = because I have a noodle in my nose
[ ]Brown = because I had to
[ ]Shirtless = because I've got abs

I'm hot prep with a sexy smile who ran naked with a condom because i got dared

p/s: baka!!!

mangsa aku:
>trex
>jura
>ayin
>abeelo
>zurin
>onyen
>chah
>cik minn
>doo doo
>suhana

01 August 2009

GambaTTe!!

Salam sume, sorry xupdate blog,..
im not bz it just too many things happen lately. Actually i got new rumate, third year student. she's good..well normal. Now, im trying to accept da fact dat syaz is going to fly to mesir dis coming October. Well..its good,std medic is da best for her. Gambatte syaz, make sure 1 day i will call u Dr. Syaz..hehehe

i alwiz got a weird dream since last week..huhuhu, hard to describe but i think it kinda related to us...hurm...

k'lah. gtg..kenduri kawin dumah Jpah.bukan Jpah tp abangnye...
Assalammualaikum...

26 June 2009

ngiga...

assalammualaikum...
pertamo2 skali ambo nk mtok maah byok ko demo2 hok xpehe ambo tulih gpo kali nih. pisoh jah bena nk nulih kut loghat klate. pado demo2 hok pehe tuh, tahniah ambo oyak lagi2 kalu meme hok buke ore klate. slamat mencubo baco la deh..tkpo laa, skali skalo kto blaja loghat klate deh..cepat2 cari kamuh, tejemoh mula ambo tulih gpo nih, sero xpyoh lah mno kay..

xdok gpo ngat nok kare nyo. male nih ore pakat tdo awa blako doh keh nyo cade esk nk g pakat2 tubek mlawat adek laki ambo hok duk kray nuh, sapa ko nenek ambo naik ra nk ikut jgk. rindu bekali, napok gyo rindu kakloh..ambo pun rindu jgk bdok tuh tp niat utamonyo ambo nk g ambek kamera jah lmo dh duk dio gilire ambo la plop, g..tu...

aritu, adek ambo nih msuk tnding tarannum, 1st time lok tuh, ganoh jgk dio buleh no 2 lawe 36 buah mrsm tuh..xtau la plop adek ambo nih ngaji sedak, banggo la jgk jd kak dio..hihihi. ummi nga ayoh xsoh duk oyak la suko bena mujur xwak bekwoh jah..mujur, kalu dok gak bekwah2 nih ambo la jd tuke duk blake umoh.paka come2 pun jd kijo jung gonyoh koli jgk..hohoho

AMAR SOFWAN

gpo dh ambo ngare nih..huhu, jiwo xbrapo tene nih bena, xdok la nk kto byok mslh so jah kali tp gak hok kiro2 nyo dasat kali..saloh nyo beloh ambo sero,biaso la manusio ado silap sokmo tp gak ambo nih bkpo nyo jd silap hok smo sokmo, sngotti eh xdok niat pun nk ule2 tp yo jd diri. xtau la bkpo bodo mena.huh..ambo kalu buleh xse wi dio sakit sbb ambo. sokmo mikir nk wak dio sengeh eppy sokmo tp gak lah2 ambo jgk hok jd puco dio sedih sakit n seumpamo. ..

k'lah, ambo nk blebing ath kate doh nih. naling gok kot2 xbikah bgn esk..
sapo nk jaming de kno tingga gak....
maaf kpd hok xleh nk pehe2 jgk...=P
sie demo..hahhaa
salam
wa'an!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...