21 July 2011

kuih pun reti nak manja-manja k..

assalamualaikum

korang jangan ingat yg mende hidup je boleh manja-manja macam manusia n tumbuhan n kucing. motif aku bagi contoh haiwan kucing sebab aku rasa banyak-banyak binatang kucing laa paling amat manja dgn tuannya. kan kan kan..bagi yang ade kucing korang mesti pahammmmm

okes, berbalik pada kuih, korang jgn imagine yg ade kuih leh gesel2 mcm kucing lak, bukan2..amat ngeri ade kuih macam tuh, mmg kompem ak xbeli kuih cam gitu. hahaha, actually kuih nih name jer kuih manja. ce tgk gmbar bawah nih, mne part yg korang rase kuih nih manja, hahaha, aku pun xtau tp orang namekan kuih nih kuih manja, mungkin sbb kuih nih kecik2 molek boleh makan sgali ngap jer, mgkin...


kuih ni ade dijual dekat pasar malam taman bendahara dekat area UMK. Murah jer 10biji RM 1, xsmpi 5 minit boleh abis, kalau yg kebulur seminit pun boley =p.

gambar bawah ni tunjuk camner akak tu buat kuih manja, senang jer kalau dah pro. letak acuan tepung atas plate tuh n buat bentuk bulat, dah macam nak masak bawah die cepat2 letak kaya, cover kaya tuh macam dlm gambar 1st n cepat2 angkat sbb xmo bagi hangus.
kalau kat tronoh nie, xtau la kuih manja ni available ke x tp kalau kt kelantan senang je jumpe kuih nih. kuih ni sedap kay makan time panas-panas, mmg kalu beli seringgit selalu xpenah cukup ahh. sekian untuk update kali ni. selamat mengidam kuih manja MyEm0.Com

3 comments:

~kuyam~ said...

kuih manja ke nm kuih ni?haha,haritu mkn ms g cameron high,sedappp..tp harini baru thu nama dia :D

Najwa Sofwani said...

lmbt sgt mu tau kuyam, mu duk klate ko mano..hee =D

penaberkala said...

Kuih manjo ni apong kecik la dih?
gheti make jah, tok tau namo,haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...