10 July 2012

Pulau Perhentian

Assalamualaikum


Last month, 13 budak kilang p jln-jln ke Pulau Perhentian, dah lame plan, 2 3 kali jgk metim time rehat as preparation before pegi..hehe..smngat gitu. Dah lame xpegi holiday kat pulau nie, last pegi time kecik dulu dengan family..ke pulau kapas. Kitorg pegi xlama pun 2 hari 1 malam je, cuti weeknd je kan.. Packing awal ok, 1 hari before pegi dah packing siap-siap. Packing awal bukan ape, takut ade tertinggal item2 penting kan susah lak. lagpn balik keje bukan on time kul 5, mlm dh penat, esk pagi kul 6.30 dh nk kene  gerak.


hehe, sume letak in plastic transparent but baju xde la letak sume, satu persalinan je. Ni pun incase beg terjatuh dalam laut, terkene air ke... at least ade jgk baju nak pakai n items penting  still selamat.

kul 6.30 gerak dari umah, siap kumpul sume, naik bot pukul 8, kejap je dlm 15 minit ktrg smpi ke destinasi yg dituju. Plan asal, lepas lunch n solat baru nak p snokeling tapi since bilik org xcheck out lagi ktrg smpi2 je trus salin baju pegi snokeling, barang tumpang dlm bilik manager resort..hehehe. Btw ktrg menginap dekat Sharila Resort.

Snokeling nie ade short trip n long trip, ktrg amek yg long trip tapi dapat dengan harga RM30, jimat.... mgkn sebab ktrg ramai so dapat diskaun. Long trip yg ktrg amek ni ade 4 checkpoint kalu xsilap laaa, turtle point, shark point, coral n fish garden, lagi satu xigt pulak..hohoh n satu lagi ktrg ade jugak stop by kat pantai pun xigt name ape..hohoh, ampunn, lagipun, if korg amek dgn orang lain,  pakej  lain-lain so memang kene pandai-pandai pilih jgk.


snokeling syok ok!

Habis snokeling dlm kul 1.30pm, lunch, check in, solat n tdo smpi petang, penat ok!. Bilik Resort Sharila superbbbbb cantik, ktrg amek suite, 250 satu mlm, share 5 orang boleh 50 sorg, berbaloi-baloi. hehehe. Sile cuci mate tgk bilik ktrg, mmg best tdox

cantik kan =D

interior design yg ohsemmm!

Sile abaikan bilik yagn bru start nk serabai =p. Petang tu, lepas solat asar, jalan-jalan cuci mata kat Long Beach..hehhe, xde lahh..Long beach ni cantik, pasir halus memutih tp tu la mula-mula smpi igt dah kat hawaii, banyak ikan sotong berjemur...hehehe tp siyessss, pantai ni cantik!!. Cuma jalan nak ke Long Beach dari sharila tu agak mncabar cket, sebab kne lalu semak samun tapi ade track jalan kaki laa xde la sampai kne redah hutan. Malam bahaya cket nk jalan wlpn 2 org, kne jalan ramai-ramai, in group la senang ckp.

Otw ke Long Beach dr Sharila Resort


Malam tu lepas bbq, ktrg main game cket, petang tu actually dh main game..hihihi, holiday ni mcm nk relax dr sibuk bekerja, cecece.. Esokn hari tu, lepas mandi pantai for da last, ktrg check out dlm pukul 12.30pm gitu n balik la kami ke kuala besut. Tapi naik bot balik lame la pulak 30 minit kot, boleh smpt tertdo lagi. huuu

Untuk trip ni, sorang dalam RM200, RM50 utk bilik , RM50 utk bot pegi dan balik, RM50 utk pakej makan brkfst, lunch n bbq mlm, RM30 utk snokeling and last RM20 utk sewe life jacket n alatan snokeling. Kire not bad jgk laa kan, murah dah nie and yang paling penting, ktrg happy =D

We  ♥ P.Perhentian

6 comments:

beliamuda said...

Syok habis boleh bercuti dengan kawan-kawan kat tempat best.

Rempit said...

Jangan lupa bawak cuka

Anonymous said...

Berapa bintang wa nk bagi rating untuk percutian ke perhentian ni?

wandin said...

Haih...melepas lagi tahun ni. Kena tahun depan la gamaknya.

Aina Athirah said...

bley tak .. nak tahu pergi ni dgn pakej ke atau walk in?? sbb sy berminat harap dpt tolong

Anonymous said...

hai, nk tanya ini pakej apa ye? nk pg dgn kawan2.. ini tgh survey. hrp dpt membantu! ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...