31 December 2012

bye bye 2012 welcome 2013

Assalamualaikum


Ade lagi tak ye yang jenguk sepatbiru ni, hehe.. memang 2012 adalah tahun yang paling kurang menulis. since bekerja life have been so different siyesly tak macam zaman muda mudi study kat tronoh dulu.

Before ending 2012 nih lets recap wat happen..hehe
Alhamdullilah syukur ke hadrat illahi target untuk dapat kerja tercapai and its been almost one year working, syukur masih mampu bertahan sebagai engineer even sumtimes perasaan nak quit membuak-buak macam gunung berapi nak meletus....tapi keep holding on!
Yang tak berapa nak bestnye.. target untuk pergi umrah tahun ini tidak tercapai, 2 hari before date pergi dapat news yang visa umrah kedutaan xlepas..satu pakej tak dapat pergi. sedih....yes amat, but macam ayahanda cakap..mungkin bekalan untuk dibawa masih tidak mencukupi.. Allah bagi masa lagi untuk prepare. i read this on sum1 wall "Bila Allah tidak beri bukan bermakna Allah benci, Tapi mungkin ade sesuatu hal yang Allah mahu kita mengerti" indeed so true kerana Dia lebih mengetahui atas sesuatu perkara yang terjadi. Be positif najwa :) 

In shaa Allah, plan umrah tu postpone ke next year yer.. moga dpermudahkan :) one more plan utk next year is..."kekko" =P well next year dah 25tahun even 26/12 aritu baru jadi besday girl 24tahun kan tapi itu laa baru kejap nak jadi 24 dah msuk 25...so, its time to think carefully bout future but actually age is just a numbers the most important things is are u prepared or not both physical and mental and plus one things spiritual, tu dia.. not easy bro!!. Apepun yakin yg Dia ade perancangan terbaik untuk hamba-hambanya. In Shaa Allah :)

CONVOCATION
24 sudahh =D

Hopefully 2013 nie lebih baik dari 2012. :) Assalamualaikum


10 July 2012

Pulau Perhentian

Assalamualaikum


Last month, 13 budak kilang p jln-jln ke Pulau Perhentian, dah lame plan, 2 3 kali jgk metim time rehat as preparation before pegi..hehe..smngat gitu. Dah lame xpegi holiday kat pulau nie, last pegi time kecik dulu dengan family..ke pulau kapas. Kitorg pegi xlama pun 2 hari 1 malam je, cuti weeknd je kan.. Packing awal ok, 1 hari before pegi dah packing siap-siap. Packing awal bukan ape, takut ade tertinggal item2 penting kan susah lak. lagpn balik keje bukan on time kul 5, mlm dh penat, esk pagi kul 6.30 dh nk kene  gerak.


hehe, sume letak in plastic transparent but baju xde la letak sume, satu persalinan je. Ni pun incase beg terjatuh dalam laut, terkene air ke... at least ade jgk baju nak pakai n items penting  still selamat.

kul 6.30 gerak dari umah, siap kumpul sume, naik bot pukul 8, kejap je dlm 15 minit ktrg smpi ke destinasi yg dituju. Plan asal, lepas lunch n solat baru nak p snokeling tapi since bilik org xcheck out lagi ktrg smpi2 je trus salin baju pegi snokeling, barang tumpang dlm bilik manager resort..hehehe. Btw ktrg menginap dekat Sharila Resort.

Snokeling nie ade short trip n long trip, ktrg amek yg long trip tapi dapat dengan harga RM30, jimat.... mgkn sebab ktrg ramai so dapat diskaun. Long trip yg ktrg amek ni ade 4 checkpoint kalu xsilap laaa, turtle point, shark point, coral n fish garden, lagi satu xigt pulak..hohoh n satu lagi ktrg ade jugak stop by kat pantai pun xigt name ape..hohoh, ampunn, lagipun, if korg amek dgn orang lain,  pakej  lain-lain so memang kene pandai-pandai pilih jgk.


snokeling syok ok!

Habis snokeling dlm kul 1.30pm, lunch, check in, solat n tdo smpi petang, penat ok!. Bilik Resort Sharila superbbbbb cantik, ktrg amek suite, 250 satu mlm, share 5 orang boleh 50 sorg, berbaloi-baloi. hehehe. Sile cuci mate tgk bilik ktrg, mmg best tdox

cantik kan =D

interior design yg ohsemmm!

Sile abaikan bilik yagn bru start nk serabai =p. Petang tu, lepas solat asar, jalan-jalan cuci mata kat Long Beach..hehhe, xde lahh..Long beach ni cantik, pasir halus memutih tp tu la mula-mula smpi igt dah kat hawaii, banyak ikan sotong berjemur...hehehe tp siyessss, pantai ni cantik!!. Cuma jalan nak ke Long Beach dari sharila tu agak mncabar cket, sebab kne lalu semak samun tapi ade track jalan kaki laa xde la sampai kne redah hutan. Malam bahaya cket nk jalan wlpn 2 org, kne jalan ramai-ramai, in group la senang ckp.

Otw ke Long Beach dr Sharila Resort


Malam tu lepas bbq, ktrg main game cket, petang tu actually dh main game..hihihi, holiday ni mcm nk relax dr sibuk bekerja, cecece.. Esokn hari tu, lepas mandi pantai for da last, ktrg check out dlm pukul 12.30pm gitu n balik la kami ke kuala besut. Tapi naik bot balik lame la pulak 30 minit kot, boleh smpt tertdo lagi. huuu

Untuk trip ni, sorang dalam RM200, RM50 utk bilik , RM50 utk bot pegi dan balik, RM50 utk pakej makan brkfst, lunch n bbq mlm, RM30 utk snokeling and last RM20 utk sewe life jacket n alatan snokeling. Kire not bad jgk laa kan, murah dah nie and yang paling penting, ktrg happy =D

We  ♥ P.Perhentian

30 June 2012

The RED

Assalamualaikum
kredit to The Red Warriors Network
Male ni bola liga super lawe kelate nga selangor. lambat cket tgk, mase kedua baru start tgk, tertdoooo etek bukok tv 1-0 doh. Alhamdullilah tahniah TRW. 

Even tgk lambat pun cepat jah panassss..haish, awat la main kasar nihh, sie molek ko gaddar, meme napok gler gaddar kno aim male nie, pengadil pulok sumakkk molek. TAPI tkpo2........., panah pun, tahniah gler2 ko TRW sebab main professional, buleh sabar lagi, respect!!! FAM kno amek tindakan, keno jgk! aksi amri jelas2 saloh!! ok!

well done gaddar score 1 utk trw, niceeee

okes, kne tdo doh ambo esk kijo....huhuhu
selamat male sumo 
http://www.emocutez.com

27 June 2012

rindu sepatbiru

 Assalamualaikum

Ehem ehem...dah 6 bulan menyepi xupdate sepatbiru. last update bulan 1, skrg dh nk msuk bulan 7..huhuhhu.
6 bulan tu jgk laa ak dh tinggalkan UTP and pejam celik dah 5 bulan ak jadi wanita engine di kilang jpon..hahaha, well alhamdullilah, so far so gud 

6 bulan tu haarus la byk mende yg berlaku, yg kompem invitation event kawin kawan2 xpernah stop,hahaha dah 24 mmg la musim kannn. 

meh la ckp pasal kerja cket. alhamdullilah sgt rezeki dpt keje cpt, abis final exam 11 jan, 6 feb dh kene report duty keje and dpt keje dkt ngan umah, jalan kaki xsmpi 10minit pun, syukur alhamdullilah :) Bile dh kerja xsame dgn blaja, n stp pekerjaan itu ade cobaannye kan, nak kate best xjgk nk kate xbest pun xjgk. okla standard keje kilang, production biasa la sibuk n hectic bile akhir bulan. dulu time intern keje bahagian  process, skrg production control, byk blaja mende baru :)

skrg xleh tdo lmbt dh,..hahhaa sedang blaja actually, time std slalu tdo lmbt, ssh gak nk tdo awal tu la pasal slalu mcm zombie dlm kilang..hohoho. oklah, next time akan cube merajinkan update and btw lumix dah sihat wallafiat, boleh amek gmbar dah http://www.emocutez.comok, babaiii

04 January 2012

Ayah saya bertambah-tambah hensem


Assalamualaikum

Entry ini adalah sambungan dari entry ayah saya hensem. Kelainannye entry kali ini ialah ayah saya bertambah-tambah hensemnye walaupun sudah 51 tahun, tengok gambar atas, memang tidak dapat disangkal lagi kan =D

Alhamdullilah, 51 tahun, ayah masih dkurniakan nikmat kesihatan untuk terus menjaga dan mendidik kami adik beradik sofwan. Terima kasih kepada Dia yang Esa. Ayah seorang yang sangat loving, sangat okay sangat.. mungkin tafsiran luaran, nampak ayah garang dan tegas, yes he is but lebih dari itu ayah seorang yg romantis dan puitis, kalau tak camner nak dapat ummi kan =p

Dr. Acik dari mesir pun wish besday ayah


nasi itu nampak sedap k, kakak yang kononye tengah study om terus laparrrrrr. Tadi call ayah nk wish besday, ayah tengah tengok cter Nada cinta, hehehe haruslah together dengan cia tu.
Miss u so much ayah, dah lame xbalik..huhu
14/1/2012..im coming home, insyaallah

Selamat Hari Lahir yg ke-51 Ayahanda
Moga dmurahkan rezeki dan dberkati umur

 MyEm0.Com
sarange!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...