26 December 2010

22


assalamualaikum
officially 22 years old
macam sorang kawan cakap, u ar not getting older but u ar getting better. hope so =))


cheeze choc, sedap..ade biskut kat dalam so kurang muak cket. macam kebiasaan, evry year except last year, celebrate besday aku mesti skali dgn adek laki aku amar yang 14/12 aritu

pasta, besday girl masak,kredit utk aku yer =D. first time nenek makan aku masak pasta..suke2!!


hadiah dari cua cia, thanks, syg jugak korang kat akak yer

hadiah dari cousin, tonah n ecah..kenapakah???...aku belum bertunang laa, korang mmg sengaja, tkpe2..thankss =D


kan best kalau hari-hari boleh happy mcm nie, xde mslh..bahgie jer..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
Semoga hari lahirku membawa seribu pengertian..



Wardah Ilmu First Giveaway


assalamualaikum

ditag oleh wani,seliparburok, jom merajinkan diri mane lah tau rezeki murah dpt tupperware free.

Nak jenguk cik penganjur?, klik sini comel =D

kalu nak join kene buat macam ni:
1. kne wajib polow wardahilmu.blogspot. Pengajur la, xkan tbe2 polow blog ak lak..nk pun boleh =D

2. Sile 'Like' fanpage fesbuk "Best Tupperware"

3 Buat satu entry pasal give away nih, untuk cepat dan pantas bleh copy jer dari cik penganjur, cik penganjur pun dah bagi green light, sile2...

4.Tag 5 orang kawan or lebih, terpulang...mereka bertuah adalah momoc, iss, cikcombi, trex dan jena

5. due date 31/12, dah xlamaa so cepat-cepat yer korang

6. "Sahkan penyertaan korang di ruangan komen, pastikan entri yang korang dah buat diberikan linknya terus. Senang skit saya nak menjenguknya.." <-------ini aku copy terus dari cik penganjur =D


ok, selamat maju jaya =D

21 December 2010

Taman Negara Pulau Pinang

assalamualaikum

Entry kali nih malas nk tulis panjang-panjang, penat balik xabis lagi, seharian tau..yela sgt kan tapi xnak tulis panjang2 jugak tapi dh nk bertambah panjang jer ak tulis ni..hohoho. Ape kitorang buat kat saner yer..mestilah aktiviti lazat bersama geng2 celesticos.


berbbq laaa.......lazat kan

Gerak dari rumah agam kulim kul 7.30a.m, pi kerja pun xawal macam nih,memang semangat gitu. Sampai sane, register ape yang patut, bayar tiket parking kete RM3,bayar tiket bot pi balik RM320 untuk 2 bot and then get ready for da 'subarashi' journey =D


xsabar nak naik bot
semua tgk sini =p

mereka mendahului

ok, dah sampai pulau, CANTIK,!! tapi banyak obor-obor wuuuu... sampai jer start prepare utk bbq and sandwich and aku ngantuk..tdo sat dalam kemah, diorang kejut ayam dah masak..huk3
tempat bbq ni best, banyak kemudahan macam toilet, surau, tempat mandi dan dewan. kalau rasa nak bermalam pun boleh, ade camping side. safety insyaallah ok sebab ade guard yang jage kat tempat tu.

nih ak xtdo lagi. ak tdo dlm khemah yer...

ponci sampai berasap nk hidupkn bara..'bara yang~~' ape entah lupe lirik lak..

main agenda pihak lelaki, mancing!!! ikan buntal!!..=p

inilah kami

bermandi-manda dan bermain2 dtepian pantai.ahaks, tepi-tepi jer yerr..obor-obor banyak....
tengok gambar-gambar nih kelakar pulak dah macm penyu duk mandi2 kat pasir pantai..hihihi

bob( bj merah plg bsr) minum air kah???

tragedi dsengat zopor-zopor, eh obor-obor.=p

petang lepas mandi-mandi sume, girls kuar amek gambar kat jeti..hehehe, guys continue mancing lah..




bot datang amek kul 6.30 petang sampai jer kat jeti taman negara ramai-ramai amek gambar sebagai kenangan internship together2.



dah xlame dah nak abis internship, xsngka dh hampir 8 bulan dbumi kulim, kejap lak rasa..gedik sgt awal2 mai punye ahh xsbr sgt nk abis kan..lumrah hidup~~
next kne prepare slide and siapkan logbook, 2nd visit 12/1/2011..cuak-cuak!!!
wish me luck kawan-kawan =D

oklah thanks yg sudi2 jenguk sepatbiru
salam

17 December 2010

that chinese guy is my bosss


assalamualaikum


tengok title entry tgk gambar dah tau la kan yg mne satu sbb mmg die sorg jer pun laki and chinese.
seperti yang aku cakap dalam entry lepas yang nak pi makan pizza dgn sv tuh kan..ha nie la die. kitaorg keluar makan tengahari tau time lelaki muslim pi semayang jumaat. Pastu kat pizza hut tu kantoi sorg mamat yg tolong amekkan gambar kitrg xpi smyang..nak jer ak tanya
' eh, uzur ke bang'..ape nk jadi, huh......

ok, bgus btol looi snap gambar ak tengah berusaha keras nak cerai-ceraikan pizza tu. nampak lapar disitu yer...


lihat juadah kami..lazat~~~ =p

us
ecece bunyi cam kamceng kan, maybe bleh dgn zee hang n kak suzy..ngan looi..erm...bolehlah. sbb die boss kan..xleh la nk kamcing sgt

oklah kne prepare utk bbq esk lak, nad n wani baru smpi umah bwk byk barang2 esk..
k'lah thanks sape2 yg sudi2 jenguk sepatbiru, syg korang =p
gudnyte, salam...

16 December 2010

xmkn nasi berat turun???

assalamualaikum

xmkn nasi berat turun??
memang turun tapi ak xberjaya lah yer..grrrrr, 8 hari gua xmkn nasi beb bkn stkat turun bleh naik 0.2kg..mne dtg ko 0.2 weiiiii. nad 2 minggu xmkn nasi bleh trun 4kg, aizat Af 3 bulan xmkn smpi kurus slim bj pun n S jer..tuh tuh mek siti bleh kurus jgk dari salam pantai timur bleh jadi puteri kayangan dalam jula juli tapi nape najwa nyer drumstick xslim2..huh!
lepas pi timbang terus pi makan rasamas, amek ko..

ni time tengah tunggu order sampai, muke happy nak makan nasi..8 hari kempunan nasi =( xmau dah mendere diri


okay..makan puas2 hahahahahahahaha, eh..alhamdullilah dpt mkn nasi (^_^).
esk pi pizza hut lak, makan-makan dgn kak suzy, zee hang n looi..hik3
thanks kepada yg sudi2 menjenguk sepatbiru
babaii n salam



14 December 2010

Amar Sofwan Mohamad Shiham

Assalamualaikum


siapa? siapa?..owh, itu adek aku, 'ado meh dok' bahasa generalnye ade iras x. selalunye orang cakap xde iras sgt sbb amar lebih mcm ummi n aku macam ayah, sejuk kan~~
entry ini speacially made untuk satu-satunye adek lelaki aku sebab 14/12/2010 adalah hari lahir amar sofwan yang ke 17 tahun. dah besar ye acik..., dulu aku aka akak selalu gak gaduh ngan die, gaduh extreme smpi tolak2, tendang cket2 ngan die, tolak2 extreme ker?
urmmm..... dsebab ak merangkap akak yg baik hati lagi lembut2 gitu, tolak menolak itu dikira extreme yeee lagipun dengan adek2 lain ak bising mulut jer...
ye ker.........??
benar-benar belaka yeee(=_=)


best ker ramai laki dalam family?
family ak ade sorg jer plus ayah aku so jadi dua n aku bersyukur dengan itu..=))
acik mude 5 tahun dari ak tapi sifat matang dan ketinggiannye 175cm (ouhhhhh...bt aku jd pendek) aku rasa die macam abg aku plak. bagus gak sbb ak tringn gak nk rs ade abg
abg sebenarnye..abg mnje2 i dont like.


banyak aku nak citer pasal acik nih...
suara2 sumbang: ceciter(2x)..........
mengaruh hantu kak limah sgt sekarang nih haihh.., 2 3 ari lagi surut la kot..kot!..

sekarang acik kat umah, bdk lepasan spm katekan..duk menanam anggur kat umah
tp aku pasti anggurnye subur gitu..hik3
k'lah esk keje xleh nk panjangkn entry
acik, may Allah bless you
semoga acik dpt yg terbaik dalam hidup dunia akhirat
kakak syg acik

thanks for those yg sudi2 jenguk sepatbiru.Selamat malam (^_^)


11 December 2010

contest 2x =D

assalamualaikum

ahaks, xpenah2 ak join contest, ni first time tu pun sbb contest ni menarik bagi aku, contest apekah? Peace contest =D
ni tuan empunye yg anjurkan contest

*
*
*
ni pic peace pilihanku, terang2 celestica disitu..


ok next peace adalah mereka




som dam bi kulim sambut besday


assalamualaikum
first skali epy besday zurin, dah menecah 20 dh ko, jgn jadi bdk2 lagi yerrr.. actually besday bdk nih 10/12 ktrg smbt 8/12 hehehe. kt0rg smbt awal sbb nk bt suprise, bg die terkezut cket, kalu smbt 9/12 nanti mst die bleh agak, xsyok ahh..heheheh, ni die besday girl kte:



pi la jln2 blog die, kompem tlekat..azureen dambi, awat dambi?? sbb die minat som dam bi laa..
ni gambar housemate2 ku yg cun melecun dgn shawl beraneka jenis =p



sambut besday zurin kat ak-one, mkn best wooo..jgn meleleh yer tgk gambar nih...=p


sedap tau nih, sayang xsmpat abeskan potato tuh, adek ok-one dh kutip, sbb ko ensem ak xkisah, kutip2...
malam 2 ak pinky cket yerr..ahak, mcm rainbow pun ade


pas makan2, pi karok pas2 layan narnia 3D, narnia superb, tp still best narnia yg 1st lagi..slek nye 3D kat giant kulim ni xbest, spek die smpi merah batang hidung ak nih..hohoho.
ni pun baru balik tengok wayang kat sunway, hantu kak limah balik umah, next time la kite story pasal tu, ak dh ngantuk..housemate sume dh lelap. thanks kpd yg sudi2 jenguk sepatbiru.=D, babaiii

08 December 2010

Movie countdown


assalamualaikum...

arini kita cakap pasal movie la plak, bukan movie yang dah tengok yer tapi movie yang dnanti-nanti nak tengok. 9/12 ni aku nak tengok Narnia..fuhhh..nak tgk!!!!tapi sebab 9 aribulan tuh ari khamis, wayang kat kulim xbkk, offday malam jumaat. so malam sabtu la kot. layan~~~

ok next. movie yang sedang hangat kontroversi sekarang, gara-gara dialog farid kamil dengan diana amir "aku sangap lubang" taraaaa....Aku masih dara =p


mesti korang nak gelak kan, awat la aku semangat nak tengok cter nih, ramai cakap cter melayu xworth tengok kat wayang, membazir duit..tp tp tp...xsume cter tau, papadom, cuci best jer tengok..berbaloi2 gitu. untuk cter 'aku masih dara' ni pun berbaloi-baloi3 gitu tengok kat wayang sebab..sebab....sebab....


ade ashraf muslim dalam cter tuh, bawak watak yang cukup........................buat ak jatuh hati, hati dah jatuh siap bergolek-golek lagi....hihihihi, pokoknye ak suke la ashraf nih sebab dimataku die baik dan die xmcm dia yang dulu, eceee..bajet kenal jer kan, tapi bialah..dr sumber2 yang ak bace sekarang die xmacam dulu, die lebih menjaga perwatakkannye sejak menjadi Tenaga Pengamal Perubatan Islam melalui a-Quran di Syifa Al Hidayah sejak setahun lalu. btw cter nih mengisahkan macam mane firdaus lakonan ashraf membimbing mereka yang salah jalan ke jalan yang benar. cter nih bagus tapi ade banyak scenes yang kurang enak so ak sarankan, kepada yang masih xcukup umur xyah la tengok n mak2 ayah2 jangan la bawak ank2 korang tengok cter nih yer, kurang baik utk kanak-kanak. okies =)

ahaks =p, amacam match x..kuang3, sah2 ak nih sewel~~
ok next, haruslah harry potter part 2, tapi ni next year laa...tkpe2 kite tunggu......


citer ni memang superb, rugi xlayan..korang sume tengok tau, best wooo...bajet mcm dah tengok part 2 jer..tp mst best punye ..hihihihi
k'lah blogger sume, harus ke kamar dah ni..hihiihi, selamat malam
p/s: jangan lupe layan cter2 nih tau =p nyte2

06 December 2010

Salam Maal Hijrah

Assalamualaikum

Salam maal hijrah reader2 sepatbiru sekalian (^_^)
kepada yang cuti esk selamat bercuti lah yer
kami celesticos rajin dan berdedikasi
so kami bekerja esk hari~~
selamat malam
salam

02 December 2010

bulu mata tak original


assalamualaikum pembaca2 sekalian...
kali ini punya entry more utk perempuan laa, tapi kalu pria2 nak baca pun xsalah jangan cube sudah laa, pening mak ayah nantikan..lain mcam jadinye..hik3.
baca title post pun dah tau, ni mst laa pasal bulu mata palsu yang ak beli aritu kan, haa..ni nak cter cmner ak pakai laa..siyesly..............sgt susah, almaklumlah ak br brjinak2..lme dow ak amek mse nak pasang kat sebelah mata, br sebelah tak due2 belah lagi. Total due mata pergi balik zurin dari ktc pi McD kulim..hohoho.
Btw.ni ak main2 dalam umah jer..hihihi


haa, xnampak mmg tipu yer..

makcik kat elianto tadi ajar nk pakai, pi beli gam lekat kat situ td, yang aritu punya xkuat kejap jer dah nak tercabut. ok makcik tu cakap lekat kat tengah2 mata luh pastu br ejas yang tepi2, kalu korang mcm ak la kan, br belajar ni.susah nk lekat btol2 kat tengah n one more, bukan kt kelopak mata tau kat bulu mata tuh yang dekat2 dengan kelopak mata korang, pandai2 la korang bajet yer, gune cotton bud utk tekan2 kasi lekat..ak pun main lekat jer, try n error, error cabut balik, tuh yg lme gelr nak siap..hohoho. btw, elianto punye gam lekat mmg power gua ckp lu, tahan lame...memang lekat ahh..kompem xtercBUT..kalau korang pakai cara yang btol =p

sorry yer, xtau nak cter camner cara pakai yang betol, cket jer tips yg ak tau..tp korang cube la, mane tau ade cara lagi senang kasi lekat terus kan..hihiihi.
ok, pas makeup2 segala korang jangan pi tdoq terus macam tu jer, abis muke cik kak oii
nak tanggal makeup senang, ak gune ni, tadaaa...


BIORE, memang sapu abis ahh,mascara pun tanggal..bau pun best, fresh gitu
tp part yg kene gam lekat tuh korang kne tenyeh lebih cket, tp jgn la smpi merah2 mata k
oklah sekian utk entry kali ini. makasih kepada yang sudi menjenguk sepatbiru =))

27 November 2010

Rapunzel best woooo!!!




assalamualaikum


semalam keluar antar housemate balik taiping, tp pi antar ke butterworth jer,.pastu terus pi sunway carnival tgk rapunzel laaa,, awal2 plan nk tgk 2D jer tp alang2 dah pi sunway baik tgk 3D terus..sgt menarik gua cakap luu..cter kelakar abis, ade parent tu bawak anak-anak diorg.. xhenti2 gelak..mmg cter bgus untuk gelak-gelak ketawa..suke2, rs nk tgk lagi jer... mne2 yg xtgk lagi, korang pi tengok yer..kompem best!!! =D


tengok jangan xteng0k yer =D


one of the best scenes =)))

wayang start 9.45pm.so sempat la menyeleweng sat, zopor cari rantai utk keluar esk dgn sya, minn dan aisyah..sibuk pusing, nsb baik sempat msuk..hihhi

abis jer cter kitorg singgah makan McD pulak nk isi perut yg kebulur ini,even ak dh mkn nasi sblm pi td..lapar jgk..=p, sbb sejuk sgt kat McD tu ak xmmpu nk mkn mc ciken~~ (nyanyi mcm dlm iklan) bwk balik umah je laa...xtau la awat sejuk sgt, bwh 0 degree mgkn..hiperbola sgt aku nih tp btol sejuk lol..


ni yang dbeli aku ngan zopor

entah pakai ke tak, lme dh rse nak beli kite tgk yer, pakai ke tak..huhuhu. okes, sekian update kali ni, nk kne angkat kain djemuran, hujan nak turun..=p. thanks sudi2 jenguk sepatbiru
ok, babaii =D

24 November 2010

get personal


Assalamualaikum

dah selamat datang kulim =D..dah selamat pi kerja jgk..2 hari dh, tp yg xberapa best 2 hari ni hidung tersumbat, xleh nk bau ape2, mkn pun xde selere. xde selere pun makan nasi tambah jugak kalau ngan budu..kalu ade selere, satu periuk pon boleh.=P kat lua tgh hujan, sejuk....best sgt guling2 atas waffle nih..kat kulim nih, tilam tdo ak dpanggl waffle, sebab bila bangun pagi teknik lipat tilam ni cket lagi nak jadi cam waffle..hihihi. ok balik pada hujan kat lua, bt aku touching cket, malam2 nih tibe tringat kenangan2 lama

kenangan..., org ckp xbaik dkenang, nanti merana jiwa, tp beb kenangan terindah bukan senang nak lupe dan maybe takkan lupe. xtau kemana hala tuju ak dan dia, ape pun ak doakan dia berjaya gapai cita-cita nk jadi doktor.untuk mencapai sesuatu perlu ade pengorbanan kan..kan..kan.. ak xnak sedey lebih2, cket sudah sebab ak yakin dia akan menjemputku..hehehe, lagu kangen band tu tp mmg kene ahh ngan ak..ok dah touching2, senyum.... (^____________________________^) ya itu yg kite mau, lebar habis.

btw, arini 1st time pi keje ak pakai shawl dgn inner siap, memang dah lame pakai tudung lilit2 nih tp xpernah pakai kalu pi kelas atau kerje, ak nih jenis malas cket nk bersiap so kalu pagi2 tu main sambar je ape yg tergantung.hohoho, enth la pagi tadi cam rajin cket nk mengiron pas2 lilit2..hehehe, tgk ok x? inner baru beli tu =p



ade bdk tuh cakap xseswai, die lagi suke ak pki normal tudung tp tp tp..akak kat prepping ckp kan lawa..heheh, (gaya malu2 kucing cket). ape2 je la, yg penting ak suke suke suke =D.

oklah, sekian untuk post kali nih,ngntok sangat dah nih,
Trimas kepada yg menjenguk sepatbiru =))
Selamat malam

21 November 2010

wedding kak hani + shopping tudung


assalamualaikum
semalam ak pi wedding kak hani dekat auditorium mara tingkat 3..


sampai2 trus nmpak kak hani..cantiknye die, raja sehari kan mst lah cantik..tgk tema diorg putih, haruslah tetibe berangan nanti ak nk tema ape yer..pink?..urm..kuning draja..kuang3..wa behave2, lambat lagi.....
ni gambar pelamin diorang
wah...putih, suci murni.........................erm..pilih putih nice jgk kan..huu..behave2 (=_=) ni la dia kak hani, dah macam heroin hindustan...xsempat nk snap gambar dgn husband kak hani skali sbb die dh nk pi smyg asar... kak hani tahniah!!! =D, wa doakan kak hani berbahagia selalu dan semoga kekal sampai syurga....ala2 lagu faizal tahur, ishh tahir laaa..,tahniah sekali lagi kak hani =D
lepas makan2 sume, ak pi shoppinng tudung laa..tudung syria jer pun.. ape entah name kedai..lupe lak,kat kelantan ni banyak kedai tudung, kedai ni dekat2 dkt kompleks mara tu jgk. ak beli due pasang tudung, tp satu inner syria bagi kat cik ak, die ckp best pakai xketat sgt.. hijau n coklat..ok, nanti leh pakai tudung baru..hihii, pasni lepas asar dah nk kene gerak balik kulim..doakan aku slmt smpi yer reader sume =)) k, salam...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...