22 October 2017

Pasar Karak Kota Bharu, Kelantan

Hai, Assalamualaikum
Senyum dulu sebelum continue baca tu hihihi

Post kali nie wa nak share pasal satu tempat best dekat kelantan untuk korang shopping barang-barang vintage. Tempat nie macam satu platform untuk all tokey-tokey bundle berkumpul dengan barang-barang hebat mereka

P.A.S.A.R   K.A.R.A.T
Location : Sekitar area LHDN Kota Bharu
Time : 10pm-12am
Date: Everyday


Sebenarnya wa tak pasti ejaan karat itu sepatutnya berakhir dengan 
huruf  T atau huruf K. But since diorang mostly jual barang-barang vintage 
so wa rasa haruslah berakhir dengan huruf T. Pasar nie ada setiap malam 
bermula jam 10pm sampai 12am and  kadang-kadang tutup awal kalau malam tu hujan turun. 
Kalau malam minggu kadang-kadang sampai pukul 1 pagi jugak la.

Kat sini ade macam-macam tau. 
Korang boleh beli beg cantik-cantik dengan harga yang sangat murah. 
Kalau rezeki korang malam tu boleh dapat authentic beg macam LV and Gucci walaupun preloved tapi ade yang nampak baru sangat.



Malam wa pergi tu bukan malam minggu tapi time tu cuti Deepavali so crowd 
boleh tahan jugak la. Adik wa, cua nak beli kasut. Selepas 2, 3 kali pusing akhirnya die 
beli kasut Adidas dengan harga RM100, Asalnya seller tu letak Rm130 tapi selepas tawar menawar dapat  harga RM100. Sebab kasut tu memang nampak baru lagi, kalau yang 
standard bundle biase, murah-murah.... 
korang boleh dapat dengan harga serendah Rm20 jer sepasang tau. 


Mainan and teddy bear kanak-kanak pun banyak, Adam Hadi memang suke la bile nampak bear banyak-banyak. Tak beli yer kat rumah dah banyak lagipun awak tu boy tak boleh ade bear banyak-banyak sangat. Risau ibu hahaha. If korang nak beli, make sure balik tu basuh la dulu betul-betul. Guna Eziclean laundry best, insyaAllah kotoran degil boleh settle






Baju-baju bundle kat sini pun lawa-lawa. Harga boleh dapat serendah Rm15 sehelai. Ade sehelai tu wa ushar baju pepsi, taq kat baju pun tulis pepsi..lawa sangat tapi tak sempat nak rembat uncle depan wa mase tu dah angkut cecepat. takpelah bukan rezeki lagi. 




wa tak sure since when pasar nie wujud mungkin wa yang lambat update almaklum sejak ade anak kecik nie dah jarang keluar malam..hehehe. Tapi if korang datang kelantan time cuti sekolah ker or warga kelantan sendiri yang tak pernah sampai sini. You guys should come. Maybe tak semeriah gerbang malam dekat ipoh perak tu but still who knows what you can find here :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Thank you sudi jalan-jalan and baca blog wa. Jangan lupe tinggalkan jejak anda di ruangan komen. Wa akan happy sgtt :) Nanti datang lagi kerr.
Assalamualaikum...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...