28 July 2013

Ramadhan : 19 ramadhan

Assalamualaikum,
Hari ni masuk hari ke-19 ramadhan sudah, so far how? 
Ok bj raya 5 pasang siap, tdg 10 helai beres! 

* dush!! Jatuh kerusi terus


Ya betul raya dah dekat tapi bulan yg awesome ni pun dah nk abis, sayang kalau dbiarkn tanpa pengisian so jom kita sama2 topup utk bekalan akhirat nanti. Bulan ramadhan nie setiap amalan baik yang kita buat berganda pahalanye and sebaliknya kalu kita buat perkara salah tp still bulan- bulan ni jgk la banyak kes pecah rumah. Macam beberapa hari lepas, jiran sbelah, rumah die kne pecah msuk time solat terawih, siyesly brani sbb umah jiran nie btol2 sblh jalan, memang kental hardcore lah, hilang 3 biji laptop and kunci kereta. Nauzuillah, mintak dilindungi dari perkara2 xbaik nih. Sebelum keluar pi smayng make sure rumah lock btol2 dah k.

Dah nk dekat 10 mlm terakhir nie, so hunting season nk start dh,,,,,. 

Maksudnya: “Sesungguhnya Kami telah menurunkan (Al-Quran) ini pada Malam Lailatul-Qadar, Dan apa jalannya engkau dapat mengetahui apa dia kebesaran Malam Lailatul-Qadar itu? Malam Lailatul-Qadar lebih baik daripada seribu bulan. Pada Malam itu, turun malaikat dan Jibril dengan izin Tuhan mereka, kerana membawa segala perkara (yang ditakdirkan berlakunya pada tahun yang berikut); Sejahteralah Malam (yang berkat) itu hingga terbit fajar!” (Quran, Al-Qadr 97: 1-5)

Lailatul qadar, moga ade jodoh antara kita, inshaa Allah....



Oklah, thanks sudi jenguk sepatbiru :) Moga drahmati Allah s.w.t

21 July 2013

Ramadhan: Syukur Alhamdullilah :)

Assalamualaikum pembuka bicara harap semua sihat sejahtera... Hehe, since lame xupdate kita buka dgn pantun 2 kerat cket.. Alhamdullilah syukur sebab untuk ramadhan kali ini, diri yg sentiasa alpa ni masih diberi peluang utk meraikan bulan yang penuh barakah nih. Tq Allah s.w.t :)

If nak update soal life, Life of working unmarried woman is plain :( most of the time, soal kerja n kerja n kerja sampai tidur malam pun mimpi kerja yang tertunggak. But still, syukur alhamdullilah saya ade kerja compare to those yg still mencari kerja. Hidup ni kne selalu buat perbandingan tp dengan orang yg kurang bernasib baik dari kita. Kalau kita selalu compare dengan orang yg lebih baik rezekinya dari kita sampai kapan pun kita tidak akan pernah bersyukur.  But, ade but ok.. Bile dah compare dgn orang yg kurang bernasib baik jangan lah sampai dah xnak strive for better, kita kne continue usaha n at the same time sentiasa bersyukur terhadap nikmat-Nya. Rezeki orang lain2, Dia lebih mengetahui :) rezeki dekat dunia ni ibarat air laut yg sangat luas, minum sampai kuar balik pun, air laut tu xkering2 jgk so jgn risau ek. Perancangan yang Dia aturkan tu lagi super duper better dari yang kita pikirkan maka senantiasalah bersangka baik dengan-Nya. 

Oklah. Kne pegi kerja dah :/. Yosssss kuatkan semangat!!!! Selamat berpuasa ye :) Assalamualaikum

                                         

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...