21 July 2013

Ramadhan: Syukur Alhamdullilah :)

Assalamualaikum pembuka bicara harap semua sihat sejahtera... Hehe, since lame xupdate kita buka dgn pantun 2 kerat cket.. Alhamdullilah syukur sebab untuk ramadhan kali ini, diri yg sentiasa alpa ni masih diberi peluang utk meraikan bulan yang penuh barakah nih. Tq Allah s.w.t :)

If nak update soal life, Life of working unmarried woman is plain :( most of the time, soal kerja n kerja n kerja sampai tidur malam pun mimpi kerja yang tertunggak. But still, syukur alhamdullilah saya ade kerja compare to those yg still mencari kerja. Hidup ni kne selalu buat perbandingan tp dengan orang yg kurang bernasib baik dari kita. Kalau kita selalu compare dengan orang yg lebih baik rezekinya dari kita sampai kapan pun kita tidak akan pernah bersyukur.  But, ade but ok.. Bile dah compare dgn orang yg kurang bernasib baik jangan lah sampai dah xnak strive for better, kita kne continue usaha n at the same time sentiasa bersyukur terhadap nikmat-Nya. Rezeki orang lain2, Dia lebih mengetahui :) rezeki dekat dunia ni ibarat air laut yg sangat luas, minum sampai kuar balik pun, air laut tu xkering2 jgk so jgn risau ek. Perancangan yang Dia aturkan tu lagi super duper better dari yang kita pikirkan maka senantiasalah bersangka baik dengan-Nya. 

Oklah. Kne pegi kerja dah :/. Yosssss kuatkan semangat!!!! Selamat berpuasa ye :) Assalamualaikum

                                         

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...