08 December 2009

kb mall accident


Siapa sangka, jalan-jalan shopping kat Mall b0leh accident dengan kereta. Sebab itu la orang cakap malang tak berbau. Itula kejadian yang berlaku kat kbmall aritu 6/12. Rasanya dah ramai yang tau pasal berita ni dah keluar paper n news kat tv.

bc news kat bernama br tau memang ade driver dalam kete tuh."the driver of the car, Nor Ain Said, 19, sustained severe injuries". tentu sangat driver pun akan cedera teruk sbb tgk gmbr kete dh tau. teruk kot kete tuh. So yg lari tuh kwn2 driver yg tolong tolak kereta tu laa. Diorang terkejut sgt smpi terus melarikan diri. Apa pun serah diri la, kesian keluarga mangsa. Lagipun diorg xsgaja gak. But, sume accident xsgaja kan..urmm

aku ada baca start online td. Article tulis cmni "Weak wall to be blamed for freak mall accident" Sbb tu la senang sgt wall tuh break. Pihak yang bertanggungjawab perlu beri penjelasan laa, nape wall nipis sgt, kurang bajet ke..jawab2...

haishh, banyak sangat cerita berlainan version pasal incident nih, ade ckp diorg tgh blaja kereta kat parking lot ats tu. ade gak yg ckp kereta diorg rosak so diorg cube tolak pas2 driver lost control n terlebih tekan minyak sbb tuh rempuh concrete wall n terus jatuh bwh. Ada jg yg ckp kwn driver tuh ade dlm kereta, diorg cedera cket je sbb tuh mampu larikan diri. kalau kwn driver tu dlm kete sapa yg tolak kete jadi mkna nya btol la crita yg diorg blaja kete kat atas tu tp xsilap driver tuh mmg da ade lesen..hurm..mne satu yg btol xtau

Sekarang kb mall dtutup buat sementara waktu until semuanya pulih dan diyakini selamat untuk beroperasi semula. kita doakan la agak keluarga mangsa dpt byak2 bersabar and sedekahkan al-fatihah kepada
Siti Noramira Shamsuddin, 19, and Siti Nordiana Azman, 18. Kepada yg msih drawat semoga cepat sembuh. Aminn...



p/s: jangan fobia nk g mall lak eh pasni..
sume pic2 d amek dr http://nixkgeekier.net

2 comments:

Mohaimin_Ichi said...

mmg malang tidak berbau
ajal pun tak tau bila lagi.
tu la dia,
sebabkan dinding yang tak kuat, banguan pun boleh runtuh.
sape la yang bikin mall tu ek,
nak tau gak company mane. heh
btw, hikmah yg ak nampak

"solat tiang agama; jika anda tidak solat, maka runtuhlah agama anda"



P/s : tiap kali bukak blog mesti kena pause kan video nino. arghhh

Najwa said...

dinding tuh ade batu bata je, xde tetulang sbb tu la mudah sgt runtuh.

yela2..ak nk delete da video nino nih sbb ak pun pause jgk tiap2 kali view ak nye blog.hahhah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...