11 August 2013

3 Syawal

Assalamualaikum
Ramadhan sudah berlalu, moga tahun hadapan bertemu lagi...In shaa Allah

Alhamdullilah dah 3 syawal means dah 3 hari beraya :) Raya kali ni adek beradik ummi sume balik except mok long tahun nie beraya kat Taiping.

Actually hari ni terasa sgt sgt sgt nk post something bcoz today im soooo happy :) Best kan, happy jer bleh rse nk update blog, kalu macam tu kne eppy ari2 baru update blog pun hari-hari =P


memang jadi kebiasaan, time raya jer serambi sofwan penuh dengar budak-budak..fuh, mostly boys, girl 2 orang jer ana n dani. Stahun skali seronok jgk plus boleh mengajar diri utk sabar cket layan budak-budak yang macam2 kerenah nie. Early preparation :p


2 syawal aritu, thesofwan ade pegi mlwat arwah ayah ummi dekat kawasan perkuburan pengkalan chepa, dkt dengan airport. Ade buat bacaan tahlil cket dekat bawah bangsal kawasan kubur tuh then after selesai baru direct pegi ke kubur bce doa and bersih area kawasan kubur ayah tok ayah.


Sesungguhnya setiap yang bernyawa itu pasti akan mati dan akhirat itu adalah realiti. Rasenye setiap yang beriman itu pasti yakin dengan ini jadi bagaimana dengan bekalan kita, cukup? Orang yang bijaksana itu adalah mereka yang sentiasa mengingati mati. Kalau tiap-tiap ketika kita ingatkan diri yang Allah tu boleh suruh malaikat maut cabut nyawa kita bile-bile jer, kompem we do not dare to do somethings that against Allah wills. Sesungguhnya diri ni sentiasa lupa, jadi kne slalu remind diri sendiri, lalu sebelah kawasan perkuburan tu, sedekahkn surah al-ikhlas and selawat ke atas nabi kepada ahli kubur. One day kita semua pun ak join diorg jugak.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...