15 October 2014

Hanawedding : Solemnization

Assalamualaikum

Alhamdullilah syukur, kerana dengan izin-Nya, aku kembali menulis. Fast update about myself, im married and im a happy wife to Mr. Hafiz Rohimi.

Its been a month since that day. The day i became his wife. On 14 September 2014 alhamdullilah syukur teramat sangat dengan sekali lafaz aku sah menjadi isteri kepada Hafiz dengan berwakil wali kan ayah aku sendiri.

Hana

Majlis akad nikah berjalan lancar akhirnya risau jugak sebab pagi tu punye kalut cket nasib baik ade geng megi 2 orang turun dari shah alam banyak tolong hilangkan neves pengantin..thank a lotsss. Petang tu dalam pukul 5 lebih hujan lebat gler sampai urusan pemasangan khemah terpakse ditangguh sampai hujan reda. Alhamdullilah hujan stop dekat nak msuk maghrib and pihak laki tiba lepas isyak then terus pihak perempuan gerak ke masjid, pihak perempuan tu xtermasuk pengantin lagi huuu. 

Rumah dengan masjid sangat dekat, selang 2 buah rumah jer so bleh jalan kaki ke masjid. Malam tu rase sangat sempoi jer pengantin pun, gaya jalan memang dah xayu sgt dah la.. sebab dah lambat, makeup siap lambat cket nak buat cmner kawan yang makeupkan tu doctor kat hkb die pun datang kalut2 dah la stuck in jem kejap tapi still alhamdullilah proceed jgk. kalau Allah dah setkan jadi maka jadinya. kun fayakun kan :)

Thesofwan 

Perasaan lepas hafiz lafaz akad nikah tu? huuu..xde perasaan sgt pun at dat time sebab duk jauh, Gune mic dah tapi mic volume slow, sedar2 jer diorang cakap..sah sah and tok imam nak baca doa dah. pengantin nie duduk pun xbtol lagi baru nak feeling2 cket... tp Alhamdullilah sah dah :)

Heading back to serambi sofwan, sebelum diteruskan dengan upacara pembatalan air smayang, ayah ade menyampaikan sedikit pesanan buat kakak dan menantu ayah, hafiz. Terima kasih ayah... Lepas tu barulah seisi amek gmbar dengan keluarga dan rakan-rakan.

Gambar bawah nie, pengantin dengan bff kacip molek pah tuo. tbonerrrr... tq guys for coming and thanks for non-stop support. i love u guyssss sooo muchhhh! Now 3 dah kawin 2 lagi coming soon. sorang dah ade baby 2 lagi odw insyaAllah :) bab-bab merancang mmg power pengantin nie ;p

Tbone

So far syukur syukur n syukur, semuanya berjalan lancar dan dpermudahkan. Dengan restu dari umi ayah dan mama papa dan berkat doa kaum keluarga dan sahabat hanasolemnization succeed! :D 

Perkahwinan itu sesuatu yang mudah dan indah justeru permudahkanlah ia dan janganlah dirumitkan dengan adat-adat yang tidak membawa kepada kebaikan.

Terima Kasih kepada yang membaca Sepatbiru ehhh...silap now dah jadi Hana :) Assalamualaikum..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...