21 February 2018

Tangalooma Island




Tahun lepas bulan lapan, Alhamdullilah Najwa berpeluang jalan-jalan ke 
Gold Coast, Australia. 
Dan salah satu tempat menarik yang Najwa jejak ialah Tangalooma Island Resort dekat Moreton Island. 
Dari airport Brisbane, perjalanan ke Tangalooma Island dengan menaiki cruise lebih kurang dalam 45minit sahaja.



Disebabkan cuti-cuti Najwa ke Gold Coast aritu was fully sponsored by my company iaitu Sahajidah Hai-o Marketing (SHOM) jadi Najwa tak banyak info pasal budget travel semua, sorry..
sebab semua shom bayar termasuk makan dan minum.
Najwa cover duit shopping jer. But najwa harap apa yang najwa share nie serba sedikit memberi panduan kepada korang semua if korang ade plan nak pergi bercuti ke Gold Coast, Australia


Siyesly Tangalooma island nie sangat la cantik, kalau nak pergi Honeymoon pun sesuai sebab view and environment die cantik dan subhannallah menenangkan sangat. Tempat yang sesuai untuk pasangan baru berkahwin untuk bercinta.


Kat sini ade banyak aktiviti yang menarik dan antara yang Najwa paling seronok dan berbaloi ialah Sand Boarding dan Feeding Wild Dolphin aktiviti.


Sand Boarding/ Sand Surfing

Tak sure lah nama ape tapi yang pasti game nie best gler, kalau datang sini wajib main yer jangan tengok saja..rugi!!
Nampak tak belakang Najwa tu ade bukit pasir tinggi kan, korang kene gigih sikit mendaki bukit tu sambil bawak board yang macam Najwa pegang
Sampai atas korang kene baring atas board dan meluncur turun.
One of the tips untuk korang turun smooth tak bergolek korang kene makesure dada korang rapat pada board and tangan korang jer lift up the front board untuk elak pasir kene muke.
And one more things make sure korang pakai gogle tau kalau tak nanti habis pasir masuk mata.

korang boleh klik sini untuk paham lebih jelas tentang aktiviti Sand Boarding nie


Feeding Wild Dolphin

Pengalaman feeding wild dolphin nie adalah yang paling menyeronokkan dan paling berharga dalam hidup. Selama nie Najwa tengok dolphin dekat tv jer nie boleh tengok depan mata siap bagi makan and pegang..ohh my i am sooo happy

Yes indeed dolphin nie very clever animal, walaupun dolphin nie wild, tapi around 6pm jer dolphin nie semua dah beratur sepanjang persisiran pantai tu, tau tau jer tu mase makan kan.

dolphin nie digelar wild just because ia bukannya dipelihara dalam kolam tapi hidup di habitat semulajadi iaitu area pantai tangalooma. Dolphin nie sangat jinak sebenarnya, tak takut lansung datang dekat dengan kita nak makan, Najwa pulak yang a bit cuak awal-awal tu..hahaha
besar jugak gigi yerr cik dolphin😄


Pasal makanan, korang takyah risau diorang provide halal food untuk muslim semua. Siap ade tampal dekat dinding lagi sijil halal diorang so no was was anymore..hihi

Okay, perkongsian Najwa dah sampai ke penghujung.
Terima kasih kepada Shom sebab memberi Najwa pelung untuk experianced all this beautiful memories here in Tangalooma island and you know what yang menjadikan ianya teramat best sebab Najwa tak perlu keluarkan satu sen pun untuk enjoy all the luxuries
SHOM SPONSORED :)





You guys pun berpeluang untuk travel free tau
kalau nak tahu how?
just contact Najwa

WA 019-9895801
 i will share with you
how i qualified this free trip and ofkos i will help you too

because our next free trip will be

SWISS, PARIS & GERMANY


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...