26 August 2010

lompat tikam version kulim


salam, ni nk habaq mai cket psl lompat tikam version kulim..hehehe.
petang td balik dari celestica pi teman zureen isi minyak jap, then on da way balik ktrg singgah la kat bazar dekat Jalan Kelang Lama, bazar kat situ kecik je xmacam yg dekat tempt ktrg selalu pergi, tgh pusing2 nmpk satu gerai kuih tu letak lebal lompat tikam 1.50, terkejut seh jumpe lompat tikam terus tya pakcik tu, "pakcik lompat tikam ade lagi x?" sbb ak tgk ats meje tuh semua kuih xde nmpk cam lompat tikam pun. Dengan senyum lebar nye pakcik tuh tunjuk, "tuh, ade satu jer lagi, beli la esk gerenti dik nk lagi"....tgk2..ni dia..


hehehe, lain sbb xde pulut merah n kuah santan dah dicampur dengan kuih hijau tuh
tp rasa lompat tikam nie bleh tahan jgk laa..sedap n manis
k'lah tu jer nk update..
salam

6 comments:

anis said...

wa.. sy rase tu bkn versi kulim tp versi trganu. hehe. tganu pny xde xde warne merah. :D

Najwa said...

owh yekO anis, ganu punye gitu ko..lol, klate jah ko ado pulut meroh nih..ish3
tamboh la pulut merah..sedap..hihiih

beliamuda said...

akak ni kan, kalau bab makanan memang laju eh? haha~

Najwa said...

ye..bab mknn yg akak suker jer..

Hazwan Arif said...

lompat tikam ade versi lain ke??
mcm kt tganu jer

Najwa said...

kalu klntan punye lain, die ade pulut merah..anis ckp ganu yg mcm nie, xde pulut merah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...