04 July 2010

yeah..dah smpi p.pinang

penang mali maa..hihihi, smlm sehari berjalan2 pusing utara pinang, ak, nad, wani n zureen, nsb baik nad ade senang cket nk pusing2 sbb die tau jalan. 1st nk smpi seberang tu, ktrg naik feri, best sbb dpt duk ats, pulak tu dpt vip pass smpi leh msuk bilik jurumudi siap leh tlg bwk2 feri lagi..best kan..jgn jeles =p

tgk pic atas tuh, prasan x spe xde..hihihii zureena maa...die gayat, xbrani nk pnjet tangga naik ats.. smpi sberg ktrg pi toy museum luh, best..byk toy best2, one piece, final fantasy, doraemon n mcm2 lg la....


bayaran masuk toy museum tu cume RM10 utk dewasa n RM6 utk kanak2, xde la mahal sgt, bleh la kalau nk bwk satu family dtg, anak2 mst sukenye...hihihi, time dlm museum tu, ktrg jumpe due org korea, ayah dan ank, teruja sekejap dgr diorg ckp rs mcm dlm drama korea gitu..hee lepas toy museum ktrg pi taman rama2, ni pun byrn msuk 10 ringgit jgk, xmahal, sini best, bleh tgk mcm2 species rama-rama, pulak dpt tour guard free..hohoho, ade sorg pakcik tuh tlg terangkan psl rama n tlg jd photograpr ktrg..kui3 kt dlm taman tu jg ade jual mcm2 cenderamata yg comel2, diorg ade jgk jual rama2 awet, tp mahal la.. 3 ekor ade smpi dlm 8ribu gitu.. yg mmg fanatik rama-rama bleh la bleh, stkt ak yg suke tgk makasih jela.

balik dr taman rama-rama, ktrg breti jap kat gurney drive tgk belacak, hihihi, xde lah saje nk tgk view kat situ menarik gak tp time ktrg pi tu air surut sbb tuh dpt tgk belacak, byak...hihihi, model kat bawah nih, zureen, hihihi, pic nih cantik.. tu la gurney drive nye view, air surut..hihihi

last destination, Queensbay..hehehhe, shopping cket, makan2 n lbh krg kul 10mlm ktrg gerak balik, kali ni lalu jmabatan pulau pinang lak..smpi kulim dlm kul 11, thanks wani..bawa kami pulang dgn selamat. insyaallah next time kte pi lagi ramai2 skali dgn zopor n ummu =) babaii n salam





5 comments:

miya said...

penang memang bes. :D
intern kat mana?

Najwa said...

intern kt celestica kulim
sbb tuh pi jln2 penang..hihii =)

wandin said...

wawa...klo utk org png, "seberang" tu refers to mainland. penangite call penang island as "pulau" or "tamjung". sj je nk share...klo minat ns kandaq, byk tmpt blh p...huhu.

Najwa said...

owh mcm tu ekk..hihi br tau..
ns kandaq xde la minat sgt, tp mkn jgk laa..weeknd asik pi penang je skrg, kwn2 serumah ni aktif berjln2..hihi

wandin said...

oooppss, slh eja. its 'tanjung' not 'tamjung'..sori, my bad.
klo nk mkn mee grg pedas tp sedap, try mkn mee sotong kt pdg kota lama.
klo minat laksa, blh mkn kt tjg tokong. klo minat roti naan, blh p kt area jeti ja..
mmg syiok la!! huhu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...