22 April 2011

jangan skip breakfast k..

Assalamualaikum

Pagi-pagi lagi lepas smayang subuh ak dah masuk dpur buat breakfast. yeahhh, smngt gitu...sebab ak memang kurang rajin nak turun bawah pastu panjat tangga sampai level 5 balik semata-mata nak beli breakfast. tidak sangat lagi-lagi waktu pagi. geledah peti sejuk jumpe red bean, buttercup and telur beli aritu ade lagi and inilah hasilnye. roti bakar, red bean and scrambled egg. plus minum orange twister..berkhasiat skali breakfastku arini. hehehe


breakfast ni penting tau. kalau korang nk diet kan breakfast jgn sekali-kali korang skip. time ni la korang nk makan banyak2 pastu nk skip lunch pun tkpe ahh. makan pagi2 ni boleh boost korang nye thinking ability jugak so untuk smua peringkat umur makan la pagi2 supaya otak boleh pikir lebih cket. pastu kalu korang breakfast, satu hari tu kurang lapar cket berbanding kalu xbreakfast sbb tu kalu nk skip lunch ganti ngan yogurt pun kire mampu lagi laa.
okes, malas ckp panjang sbb rasanya sume tau breakfast tu penting tapi dh jadi macam habit skip breakfast sbb terlewat bangun(--merujuk kpd Najwasofwani--) or reason slalu aku dengar, perut xleh trime mknn pagi2 nanti nk terbuang,..buang jela, bagus ape, bukan bleh simpan pun.hohho

okes, sekian utk entry kali nih, malam ni test HRM. moga ak leh jawab sbb ak breakfast arini LOL!. =D

6 comments:

beckpanda said...

Yes. breakfast is one heck of an important meal that shouldnt be skipped. youre right wa. a boost. beck stuju sgt with that and youre breakfast looks yummeh btw :). ohh a test eh? Good luck wa!

beliamuda said...

haha.. jadi molek kak!

adik pun brekfes jugak pagi ni, mmg selalu pun. tpi makan roti 60 sen jah la. nak geledah peti, jupo mugo lain la... :D

all the best test malam ni!

ps: baru nk start studii.. >_<

akie said...

it's baked beans..
this is one of my fav breakfast..
mudah, sedap dan kenyang..
selamat bersarapan :)

.:Nana Farhana:. said...

huh,nmpak besn jer bekfes wa..mtk ckit!hehe

.:Nana Farhana:. said...

*best =)

Najwa Sofwani said...

beck: yeah beck, jomm kte sarapan hari2 =D
nipi: jmpe ape lak dlm peti, dlm peti letak mknn jer weii =p
akie: xp bali ker?
nana: meh wa postkan nak =p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...