11 October 2011

Lain kali mintak izin yerr..

Assalamualaikum

Hari tu rasenye ade tulis pasal nak lebih kerap update blog tapi nampak gayanya tidak mampu berjaya selagi tak grad.MyEm0.ComBanyak hal yang berlaku around me tapi yang paling memberi kesan ialah pasal LUMIX, yes my lumix masuk air MyEm0.Com. tak tau la apasal gadget2 aku suke masuk air, dulu laptop, hard disk n brodband n sekarang lumix lak, oppss lupe, dulu pun nokia aku pernah masuk dalam besen rendam baju..hohoho

Yang laptop, keyboard rosak after masuk air so pakai external keyboard, broadband alhamdullilah 2 hari after incident masuk air terus boleh gune and external pun boleh gune tp........................ after 8 months. still syukur ade rezeki lagi.

MyEm0.Commacam mane lumix boleh masuk air, Nih nak cter......
Ahad lepas, pergi picnic kat sungai area papan, picnic mengejut so tak bagitau ummi awal-awal sebab kompem ummi tak bagi. Kat sane aku tak mandi sangat pun seluar jer basah, tapi entah macam mane tergelincir, boom masuk terendam terus dalam air sekali dengan lumix yang aku sangkut kat leher, yess aku tau, padan muke! Lumix pun mandi.

Balik utp, malam tu terus call ummi, sebelum citer ape2 mintak maaf dulu, sape suh pergi xmintak izin. aku kalau keluar memang selalu mintak sebab even mende kecik pun restu ummi buat aku rase selamat. tau ummi cakap ape, "tu la..tgk tuhan nak tunjuk doh, baru cket tuh..kalu jadi lebih teruk gano..lain kali jange senyak oyak nak g mano2 ko ummi". yup regret sangat tapi mende dah jadi.

Sekarang Lumix still xleh on. MyEm0.ComTak sure bateri prob or camera itu yang prob. Insyaallah balik Raya Haji or Deepavali nih ak try pi anta kedai. tengak lah camner.. 
Alhamdullilah, memory card selamat, so gambar2 pun selamatMyEm0.Com





harap sangat masih ade jodoh dengan Lumix, hurmmm...
sekian update kali ni. MyEm0.Com

6 comments:

Tg.A said...

sedihnya baca. tapi gamba2 wa amik cantik! memang berbakat. :)

penaberkala said...

banyok sangat doh bendo gi rendam air,haha

smoga lumix slmat la deh

EB said...

Keringkn dulu dgn hair dryer...
Jgn on dulu.. Biar btul² kering baru on.. Klu on masih basah lg teruk..
Klu nak lg best.. rendam lumix anda dgn beras.. tp beras tu kena simpan dlm bekas kedap udara..

mat din said...

em gmbr wa amek mmg cun

Nuar said...

btul kate EB.. pastikan btul2 kering baru bukak..
kalau lumix off masa jatuh maybe xde ape2 masalah..

Wan_hazel said...

angkat DSLR satu...hehehe..wan tgk cara najwa ambik gambar semua dah ok..kalau ada DSLR mesti lebih ok lagi...kan kan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...