03 July 2008

[_Cikgu Tadika_]

Arini aku kene jd cikgu tadika lagi, nursery cikna xcukup cikgu lagi sbb makin ramai yg berhenti, yela xsume org bleh tahan nak jd bdk2 ramai2 tau. kalau bukan sbb cikna tu mak saudara wa n kalau bukan sbb ummi pujuk wa sgt suh pegi, mmg wa xkan cari nahas nak pi kerje jd cikgu tadika dah la wa ni yang mmg kurang sabar cket...ummi ckp kerje tuh bgs dgn wa sbb bleh melatih sifat sabar wa. ade btol jgk tp ya allah mmg sgt mencabar bg wa sbb wa xreti sgt2 nk handle bdk2 nih..

1st time keje dulu, wa balik nangis sorang2 dlm bilik, kalau ummi tau. mst dah tergelak sakan..adoi..tp so far so good la but still irritating sumtimes. arini cik na letak wa dekat tadika bdk2 5 n 6 tahun tp bukan tempat bdk2 elit mcm biase. tp ok la, at least bkn kat 4 n 5 tahun. ya allah arituh wa kene kat citu ahh, punye ahh ssh gler nk handle bdk2 tuh. sbb bdk2 peringkat umur mcm tuh mn nk dgr arahan n peringkat umur mcm tuh ahh diorang tgh membuas gler2. keje cikgu tadika ni actually xpenat sgt pun tp ble balik tuh, mmg penat ahh sbb ms keje tuh yang penatnye otak n jiwe..huhuhu. ms time keje tuh, wa nih pikir mcm2 da, mcm mn la nak tarik perhatiaan bdk2 nih biar dgr bleh dgr ckp cikgu wa nih...

One day tu wa igt wa mmg last dah keje, pastu wa bawak la gula2 utk each student, gule2 tu la.. burger yummy yang lembek2 tuh, bdk2 mmg suke ahh.pastu time wa nak balik ade seorg bdk perempuan tuh, name die lutfiah, muke sbijik mcm spupuwa tonah, bdk tuh bagi wa set brouch, lawa tau, wa pun terkejut. 1st time dpt hadiah dr student, xsgke2 wa nih dpt jgk menarik minat bdk2 sbb dlm byk2 cikgu die bg dkt wa sorg jer..hihihi ( bangge diri la plak ).

Next week wa kene keje lagi rsnye tp kat tempat lain plak, wa ni asik berpindah randah je, ikut tempat2 yg xder cikgu..huhuhu ikut jela,,suke xsuke pun, bak kate ummi, time ni kte tlg org nanti lain ms tuhan tlg kte plak.. rsnye tuhan dh tolong wa dh..hihihio. aritu sblm balik wa slh isi course utk next sem tp td wa semak, jd btol plak, miracle kan..keje tuhan...mcm2 bleh jd..alhamdullilah....

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...