25 October 2008

[_Last lab: conventional lathe_]


konon-kononnya
tekun buat project..kui3


Team members of G6

akhirnye, graduate jgk dr lab2 mantec nih..hihihi, satu sem dah, dah byk dh terkorban ari cuti ku..huhuhu. conventional lathe nih xde ahh sepenat conventional miling yg mg lepas. ade beberapa process yg kene buat, 1st polish surface pas2 cut workpiece tuh till 90mm. cuting process nih senang je cume kene aware la cket dgn flying chips tuh sbb mende tuh panas n if kene muke mmg skt. kalau x muke kene tudung pas2 blubang..lepas cutting tuh kene set diameter die lak ikut specification yg dttpkan ahh. pastu buat grooving, yg nih kene tukar tool pas grooving kene buat treading, yg ak unye workpiece ssh giler nk tread, rsnye sbb dimension die lari cket ahh, maybe ak punye tuh besa cket, tp last2 dpt jgk but xlawa. pas siap tread, buat drilling lak.ni senang je. pas2 buat yg 8 degree tuh gune taper cutter. ms buat yg nih ahh ak kene marah, dh la pak cik tehnician tuh marah ak dgn suara yg cukp "merdu". sabo jela, kalau ye pun nk tegur xperlu kut smpi nk jerit2 bukan nye ak xder tlinger nih, tau la ak pki tudung tp ak dgr je kalau die ckp btol2. nk kate duk jauh pun duk depan ak je..cbuk je nk tgk ak buat. kalau die xder ak bleh bt lagi bgs la pakcik! huh, sgt2 moody ak arini, sume angkara pakcik tuh ahhh. nsb baik nih last lab kalau x..memeng tobat ak xnak nmpak muke die lagi buat skt ati je. nih pun ak tgh skt sti..haishhhh. dh ahh lupekan..pas2 taper cutting tuh bleh ahh buat yg 45 degree tu lak, actually mn2 dulu tkpe, depend ahh pd situation die.


2 comments:

neo_rebond said...

padan muke..=PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

aiwa said...

kejammmmmmmmmmmmmmmmmm

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...