28 January 2011

Hari ni Jumaat



Sejak balik utp ni first time mgupdate blog..nk kate sibuk mmg x LAGI..nk kate mslh tenet utp yg mcm nak xnak jer bg student online mmg xder kaitan ngan ak sbb ak pki celcom broadband and alhamdullilah laju =D tp knp xupdate ok, sbb mmg jenis ak xsuke nk update ari2, xde mende sgt nk story pun.

Hari nih jumaat, sejak drop automation and robotic aka autobot, weekend aku officially start hari jumaat lagi. Alhamdullilah, epy sbb nanti kalu balik kelantan khamis mlm dh boleh angkat kaki dr utp.

Balik cuti sminggu sblm balik utp aritu, adik ak yg sedang blaja kat pondok, amar ade kat umah
biesenye bile die balik die akan share ape yg die blaja dgn kakak2 n adik2, diorg blaja mndalami kitab nak share sume dgn kakak yg jahil nih byak xpaham so adek aku sentuh cket2. hari tu die sentuh cket pasal sifat-sifat Allah s.w.t


Kite sebagai hamba semoleknye haruslah mengenal sape yang menjadikan kita, sape yang selama ni xputus2 memberi nikmat kepada kite, jgn igt nikmat dpt kete besar jer..dpt bernafas smpi arini pun nikmat jgk. analogy senang yg aku pernah bace mcam nih. Allah s.w.t tu mcm pemberi hadiah dan kita hamba ni mcm org yg menerima hadiah. biasenye bile kite dpt hadiah kite happy kan dan pastu kite mst suke kat org yg bgi hadiah tuh. bile kte tgk hadiah yg kte dpt tuh msti kte akan igt kat org yg bagi kat kite kan.kan..kan.. Patutnya mcm tuh lah reality nya..bile kte tgk tangan kita masih boleh gerak2 mouse klik sane klik sini, bersyukurlah pada Dia sbb bagi kite tgn yg msih berfungsi dgn baik ni. Pokoknye, sentiaselah kita bersyukur dan ingat pada-Nya =D


Pasal sifat-sifat 20 tuh korang bleh search jer kat tenet, tangan ade kan, klik2 jer =D..hehehe
aku pun bukan bagus sgt, byak lagi yg xtahu, jahil lagi..nsb baik tuhan kurniakan adik mcm amar, ade jgk yg sentiasa bagi peringatan kat aku.

samelah2 kite beringat. Thanks jenguk sepatbiru =D



2 comments:

Amin Baek said...

"Hanya dengan mengingati Allah,hati menjadi tenteram"[13:28]

Subhanallah..nice sharing

Tunduk Mengalah said...

Alhamdulillah..
Insaf sikit ;)

update: "Perjuangan"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...