31 January 2011

Revolusi Mesir & Nasib pelajar Malaysia

Assalamualaikum

Rasa-rasanya ramai dah tahu pasal isu yg sedang berlaku kat mesir sekarangkan. even ak yg lmbat gler update isu semasa nih pun dh dpt tahu. sekarang tgh berlaku revolusi untuk mengulingkan pemerintahan yang kejam, zalim dan diktator yang dipimpini oleh hosni murbarak.

Rusuhan berlaku kat merata-rata tempat. banyak perkara2 xbaik yg dh dkabar kan, pecah rumah, student malaysia kne rogol, balai polis dbakar, ya..allah moga student2 malaysia kat sane sume selamat. bukan sikit student malaysia kat saner, ramai kot hampir 11000 org

xyah cter panjang krg bace ape yg aku copy paste dr blogariff

Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.

Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:

Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.

Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.

Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita

Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923

Atau melalui:
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com

Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.

- Nadia


kita buatlah takat yg termampu untuk bantu saudara2 kita kat sane. Doakan pelajar malaysia selamat, kalau boleh tolong sharekan surat dari nadia tuh, untuk lebih jelas, korang klik link blogariff ni.

untuk tahu update psl keadaan student kte kat mesir skrg, korang bleh klik link ni ALERT. update terbaru dari link nih cakap yg kerajaaan malaysia dah amek tindakan. diorg akan bawa pelajar kita ke negara jiran yang selamat.

cousin aku kat tanta, hope die selamat. tadi try call xdpt2..insyaallah xde ape2. aminnn. take note yer blogger2 sume. Salam


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...