19 December 2008

[_Permata Hijrah_]

Lebih kurang pukul 3 lbh, mama n kak penny dtg amek ak n ummi. kerete ummi msuk bengkel sbb tangki bocor, mcm mn enth ak pun xbrape phm sgt hal2 krete nih. Agenda nye arini nak ke Pengkalan Kub0r, Tumpat, bkn nak shopping tp nk g "bomo" ( bak kate mama laa..hi3). mksd nye tuh nk pergi tempat rawatan mata Permata Hijrah. Smlm ummi ade dgr dlm saluran radio islamic IKIM tentang rawatan mata nih. bunyi nye cam bgs je...

" Produk permata hijrah diformulasikan oleh 2 orang tabib yang dihasilkan melalui pengajian dengan ulama-ulama terkenal dari kelantan dan pattani menerusi penemuaan khazanah dalam kitab-kitab tua. produk-produk ini telah terbukti kemujarabanya dalam menyelesaikan pelbagai jenis penyakit dalam dan luaran. Produk Permata Hijrah dikilangkan oleh kilang yang bertaraf GNP ang diluluskan Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia."

Senang je nk cr tempat ni sbb ia bersebelahan dgn Balai Polis Pengkalan Kubor, Tumpat.
yang buat rawatannye ialah ummi, mama n ak skali ahh. Mslh mate ummi sbb ia slalu berair n rabun dekat, mama plak ade eye bag n rabun dekat. Ak plak rabun jauh yg tidak tinggi powernye. Rawatan yg dsediakan percuma je. Mula2 die titiskan 2 titik toner mata n buat urutan disekitar mata. Uratan secara membulat. Kemudian die pakaikan alat utk urut mata. yg ni yg best nye..hi3. Lepas siap urutan, die akan semburkan spray mata. Air2 yg berlebihan dsekitar mata xperlu disapu, biarkan ia kering begitu sahaja.

Utk ketegori mslh mate mcm ak nih, xperlu pki satu pakej die pun xpe sbb power mate ak xsmpi 200 lgpun. so ak beli toner mate yg berharga RM29.90 sahaja. tp ummi n mama disyorkan utk membeli satu pakej rawatan mata yg bernilai RM200. Mama cume beli toner mata utk ketogeri yg agk serius shj yg harga nye cume RM59.90 n ummi beli satu pakej.

Rujuk gmbr diatas:

Kotak pink
: itu untuk peringkat permulaan rabun. Untuk mengurangkan power kaca mata, masalah rabun dekat dan jauh dan mencairkan selaput lendir yang tumbuh di dlm mata dgn izin allah(ak pkai yg nih ahh)

yg selebihnye itu berlainnan cket functionnye. so kalau nk tau lbh lanjut kunjungi la pusat rawatan tersebut. xrugi pun...


Time ak pegi tuh ade jgk sorg makcik yg agk kritikal la,glukoma kalau xclap ak..yg sptnye kene bt pembedahan laa. tp bgsla jgk at least die berush jg utk berubat. Layanan kat tempat rawatan itu pun bgs2. Tempat solat pun dsediakan. kirenye sementara menunggu sblm rawatan tu kalau dah msuk wak2 n nk smyg dulu pun bgs.

Slain dari produk untuk mata Permata Hijrah ni jg ade sediakan produk2 untuk masalah resdung dan banyak lagi laa..nak tau dtg sndr la.. kat bawah ni ak ade letak butir2 penting utk dhubungi:-


202, Pondok Hj.Ahmad, Kg. Genting, 16080


Pengkalan Kubor, Kelantan


013-3101214/017-9428898


019-9744439/013-3009091


www.permatahijrah.com


Ak xdpt ape2 pun dgn mempromosikan Permata Hijrah ni. Ak lakukan sume ni pun ats dasar ingin membantu. Mana la tau ade sesiapa dluar sane yg mengalami mslh mata. Xsalah untuk mencubekan. Mata ini anugerah Tuhan yg sgt2 berharga, tnpa mata ssh nye hidup ni..Oleh itu kte seharusnye menjaga setiap pemberiannye ats dasar betapa syukurnye kite dgn nikmat kurniaan-Nya.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...