24 December 2008

Terengganu Darul Iman

sakit tangan!!!, adehh...bgn je pagi td tgn dh mcm xleh nk angkat. tu ahh sape suruh ko pegi bergayut sgt smlm..konon2 nye nk ajar angah laa, sbgi persediaan nk pi plkn nanti..hua3, kan dah skt..smlm dlm pukul 11 alhamdullilah slmt smpi kelantan tp smpi umah dlm kul 12 cm2 sbb brenti mkn dulu kat depan jaafar rawas. Actually ktrg satu family pegi trip ke 'ganu'.. alang2 cua ade interview nk masuk mrsm ulul-albab (yg dulunye mrsm kota putra) baik naik ke kuala terengganu skali, lagipun dah lame xpi terengganu, dah 10 tahun kut.
kat terengganu ktrg bermlm kat HOtel Grand Continental, spttnye 3 hari 2 mlm tp tbe2 ayah ade meeting pagi rabu jd 2 hari 1 mlm la...lepas cua selesai interview ktrg pi jln2 kat pantai, wahh..best sgt..dh lame xmain2 kat pantai..hihihi





lepas penat2 main air ktrg makan seafood. ak beno2nye was2 gak nak mkn tp nak makn...........jgk so ak tibai jela, lege sbb esk tuh xde gatal2 dah..hihihi..lain kali bleh mkn byak2 lagi

dlm pukul 7 gitu, ktrg bertolak pegi hotal, staf ayah dah tolong bookn bilik jd xperlu risau laa..
tgh2 dlm perjalanan ktrg stop by kat msjid ape entah tp lawa la, kalau xsilap msjid tuh dekat dgn kuza n UMt.. stop tuh pun sbb cia dh xtahan sgt nk melabur, cia die..



lawa kan masjid tuh, tandas dier pun bgs..bersih sekali..
sampai hotel dlm kul 9 pas2 sume dh xnak mkn sbb dh kenyang mkn seafood byk sgt, sampai je hotel mandi2 n solat jemaah magrb isyak, jamak takhir. siap solat..sume landing smbil layan cter2 best kat star movie smpi tertdo..bgn esk pagi tu la br tau yg kene balik arini jgk sbb esk tuh ayah ade meeting pagi2 lagi..haishhh, ape leh buat ikut jela. arini punye agenda mandi kolam..hi3 tp ak xmandi pun yg mandinye ayah, acik, cua n cia..best tgk diorg berenang. ayah cbuk je duk ajar acik n cia berenang, cua pndai tau mcm kakak dier ahh..hihihi



selesai mandi manda, dlm kul 2 ayah cheak out n brumm..terus ke pantai batu buruk.. pas2 ummi bkk hikayat la, dulu ak time kecik2 ak slalu main sarang labah2 kat cni, pas2 kate ummi ak penah ilang kat taman permainan cni, time tu ak 4 tahun..ak igt jgk cter tuh. kan ade byak2 'glosor' ummi ckp turun blah cni ak pi turun blah lain pas2 ak xjmpe cari ummi n ayah, nsb baik la ade sorg pakcik jual layang2 tuh nmpak ak mundar mandir cari parent ak, die pun suh ak ddk kat tempat die jual layang2, bg aiskrim suh ak tunggu kat c2 dulu..time lame2 ak ddk c2 ahh ak nmpk ummi n ayah ak balik pas2 ak terus pegi xckp ape pun kat pakcik tuh.huhu..eppy sgt dpt jmpe ummi balik..hiihi

pas g pantai, main2 kat taman permainan..hihihi, seronok sgt tau, ummi n ayah pun join skali. biase ahh penat2 main ape lagi Makan!!..hihih, pi mkn nasi ayam yunnan, bleh laa xde sdp sgt pun. siap2 mkn pegii msjid kristal plak.

Blakg tuh masjid kristal..hihihi lame gak duk kat taman tamadun islam tuh, msuk jln2 kat taman monumen skali tp ummi xjoin, duk rehta dlm kete sbb ummi dh penat dah.. best tau taman tu ade byak monumen msjid lawa2. so xyah pi jauh2 takpe kalau nk tau design die sbb bleh tgk kat c2 pun dah ckup..byrn xmahal sgt, adult 10, children 5 n then dpt kupon mknn 3 ringgit. Kul 6 lbh bertolak balik n breti solat kat msjid yg berhampiran kuza..hurm..Oliday da hbs =)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...