22 January 2009

Rahsia 13

Inilah dia rahsia as-solat, sebagai peringatan bagi yang sudah tahu atau panduan bagi yang baru tahu........ ak dapat tau tentang Rahsia ni dari email yg dforwardkan oleh ummi, Jd xsalahkan nk sharing2, lagi bagus ade..mai lah kte same2 menambahkan ilmu pengetahuan tentang keindahan islam =)

1. Niat Sembahyang Sebenarnya memeliharakan taubat kit a dari dunia dan akhirat.

2. Berdiri Betul Fadilatnya, ketika mati dapat meluaskan tempat kit a di dalam kubur.

3. Takbir-ratul Ihram Fadilatnya, sebagai pelita yang menerangi kit a di dalam kubur.

4. Fatihah Sebagai pakaian yang indah-indah di dalam kubur.

5. Ruqu ' Sebagai tikar kit a di dalam kubur.

6. I ' tidal Akan memberi minuman air dari telaga al-kautsar ketika di dalam kubur.

7. Sujud Memagar kit a ketika menyeberangi titian SIRATUL-MUSTAQIM.

8. Duduk antara 2 Sujud Akan menaung panji-panji nabi kit a di dalam kubur.

9. Duduk antara 2 Sujud (akhir) Menjadi kenderaan ketika kit a di padang Mahsyar.

10.Tahhiyat Akhir Sebagai penjawab bagi soalan yang dikemukakan oleh Munkar & Nankir di dalam kubur.

11.Selawat Nabi Sebagai pendinding api neraka di dalam kubur.

12.Salam Memelihara kit a di dalam kubur.

13.Tertib Akan pertemuan kit a dengan Allah S.W.T.

Dari Abdullah bin ' Amr R. A., Rasulullah S. A. W.bersabda : "Senarai di atas adalah salah satu sebab mengapa orang Yahudi / Kafir tidak sukakan angka 13 dan juga Hari Jumaat. Itulah sebab mengapa mereka mencipta cerita yang begitu seram sekali iaitu " FRIDAY the 13th " jika ada di kalangan kamu yang perasan!!!"

Wassalam.

2 comments:

NajaTikaH said...

salam.
najwa,sy link kan blog ni kat blog sy ek~
=)

(tkah mechi)

aku said...

ooho..
dia pon ada blog gk rupa2 nya..
hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...