21 August 2011

Menu sahur express

 Assalamualaikum

Arini nak share menu sahur segere yang kawan suggest, sebab sebelum ni pernah sahur makan megi, so kene complain, huuu. Memang la megi tu sedap rase nak sahur hari-hari jer dengan megi tapi tak elok kan. Sekarang tak nampak lagi effect nye nanti lame-lame, mude-mude dah botak!!

Menu sahur ni  cepat + sihat + sedappp, sume orang boleh buat..yang malas2 pun boley... :D. 


Tengok gambar atas ni korang dah tau kan.. senang kan... nak lagi sedap? tambah kurma tapi jangan letak sbijik2..buang biji kurma lu pastu potong kecik-kecik. ok, beress.
Pagi tadi terletak banyak cornflakes sampai xlarat nak habiskan. Pengajaran: makan jgn ikut nafsu!
Time sahur elok amek supplement, supplement tu penting untuk bekal lebih tenaga so makan la Spirulina, hehehe


Ummi bagi suh makan 10biji sehari, 5 biji sahur 5 biji time bukak pose. Banyakkan skali makan tapi tablets tu kecik-kecik xsusah pun nak telan. oklah, boleh la korang try esok sahur yer..hihi. selamat mencuba. Doakan saya dapt study EIS( Engineer in Society) dengan jaya yer. :D

2 comments:

EB said...

Huuu sdpnye sahur dia...
Eb just minum air n kurma je..
Mlsnye eb nak masak pagi2 ni..
Eb rajin masak utk Iftar je...

asliner said...

wah..
memang berkhasiat betul makanan najwa..=)
badan cergas otak pun cerdas..=)

p/s:gudluck untuk semua2 test yang dihadapi..^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...