02 December 2010

bulu mata tak original


assalamualaikum pembaca2 sekalian...
kali ini punya entry more utk perempuan laa, tapi kalu pria2 nak baca pun xsalah jangan cube sudah laa, pening mak ayah nantikan..lain mcam jadinye..hik3.
baca title post pun dah tau, ni mst laa pasal bulu mata palsu yang ak beli aritu kan, haa..ni nak cter cmner ak pakai laa..siyesly..............sgt susah, almaklumlah ak br brjinak2..lme dow ak amek mse nak pasang kat sebelah mata, br sebelah tak due2 belah lagi. Total due mata pergi balik zurin dari ktc pi McD kulim..hohoho.
Btw.ni ak main2 dalam umah jer..hihihi


haa, xnampak mmg tipu yer..

makcik kat elianto tadi ajar nk pakai, pi beli gam lekat kat situ td, yang aritu punya xkuat kejap jer dah nak tercabut. ok makcik tu cakap lekat kat tengah2 mata luh pastu br ejas yang tepi2, kalu korang mcm ak la kan, br belajar ni.susah nk lekat btol2 kat tengah n one more, bukan kt kelopak mata tau kat bulu mata tuh yang dekat2 dengan kelopak mata korang, pandai2 la korang bajet yer, gune cotton bud utk tekan2 kasi lekat..ak pun main lekat jer, try n error, error cabut balik, tuh yg lme gelr nak siap..hohoho. btw, elianto punye gam lekat mmg power gua ckp lu, tahan lame...memang lekat ahh..kompem xtercBUT..kalau korang pakai cara yang btol =p

sorry yer, xtau nak cter camner cara pakai yang betol, cket jer tips yg ak tau..tp korang cube la, mane tau ade cara lagi senang kasi lekat terus kan..hihiihi.
ok, pas makeup2 segala korang jangan pi tdoq terus macam tu jer, abis muke cik kak oii
nak tanggal makeup senang, ak gune ni, tadaaa...


BIORE, memang sapu abis ahh,mascara pun tanggal..bau pun best, fresh gitu
tp part yg kene gam lekat tuh korang kne tenyeh lebih cket, tp jgn la smpi merah2 mata k
oklah sekian utk entry kali ini. makasih kepada yang sudi menjenguk sepatbiru =))

9 comments:

supikgf said...

lawa gile gamba 2nd hok fokus ko bulu mato, kalah rcw (rozita che wan) hahahaha

Mohaimin Mokhlis said...

Omg! Itu zopo? Omg! Wah dah start pki makeup2 dah

wantie said...

kalau pakai bulu mata palsu mesti kena letak celak tebal ek, kat bawah kelopak mata tu?

tak pandai ar nak berbulu mata pelsu bagainya. sebab all the while pakai spek jerk.

Najwa Sofwani said...

kak wantie: a'a letak celak tebal cket okla, sbb tkt nanti xbalance..bulu mata ats tebalkan, kat bawah kosong lak..hihiih
najwa pun xpandai..main2 jer ni pun, klu kluar xpki kot sbb kne brsiap awal 2 jam ahh cmni..=p

*kuku patah said...

ala..lawa nye...tapi takut cabut bulu mate..cane??

fairuz said...

hah. lawa kalau makeup kan?

Najwa Sofwani said...

trex:.mule2 ak try ak cbut teruh gitu..nsb baik xterabut..mu letok makeup remover sene cket nk cabut..hihi
fairuz: em2..kalu makeup ok, lawa laa..kalu main sapu badut lak jdnye nanti..=p

miEmi zahari said...

waaa comey nyo..... ;)

nursarah puteri biru said...

lawa2...! macam artis. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...